Afbeelding
Foto: JK

Schreiden en schrijden

Column 915 keer gelezen

Referendums, de regering heeft het er maar moeilijk mee. Veel onbezonnen zonderlingen, hoe kom ik er op, vinden dat naar de stembus gaan om een nieuwe regering te kiezen wel voldoende is. Alleen heb ik eigenlijk niet vaak meegemaakt dat regeringen ook doen wat ze de kiezer beloofden in hun 'programma'. Dus zou het volk toch echt wel zo nu en dan het referendum nodig hebben om de heren uit vak K terug te fluiten. Een land waar het volk geen inspraak heeft noemt men een dictatuur, gelukkig is het dat bij ons nog niet, we mogen stemmen en klagen en zelfs soms demonstreren. Grote beslissingen zouden misschien ook best een volksraadpleging behoeven, zoals wel of geen tunnel en wel of geen samenvoeging van gemeenten etc..
Maar nee hoor, zonder met de achterban, het volk, te overleggen moeten we onze nieren, hart en andere lichaamsonderdelen verplicht afstaan als we naar de eeuwige jachtvelden vertrekken, en dat terwijl je er misschien wel aan gehecht bent!
Ik ben overigens een groot voorstander van het nalaten van organen aan mensen die ze keihard nodig hebben, maar het mag geen verplichting zijn. Straks gaan ze ons nog verplichten om het geld dat je nog op de bank of spaarpot hebt na overlijden te geven aan goede doelen.
Wellicht is de regering bang dat we ook een referendum over hen willen houden. Wel of geen Rutte, of wel of geen vlag in de Kamer? Op dat punt zijn we dus monddood, al vind ik die vlag uitstekend, die had er al veel eerder moeten staan, ja staan want wapperen doet hij alleen als Kamerleden er hard langs rennen, en dat doen ze nooit, ze schrijden. Nee geen schreiden want dat doen alleen Kamerleden als ze bij Poetin op bezoek waren zonder er te zijn geweest. Maar we zien wel wat er uit komt, er zullen nog wel wat hersens kraken in den Haag. Op een paar waarschuwingschoten na bleef het in onze regio rustig, dat schiet op.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant