Afbeelding
Foto: De Aanwas

Ieder kind een echte kunstenaar

Actueel 259 keer gelezen

Op 'PCB de Aanwas' in Zuidland doet de hele school mee aan De Kunstweken, een bijzonder project beeldende vorming. Doel is om ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een echt kunstwerk door hen kennis te laten maken met bijzondere kunstenaars als: Piet Mondriaan, Keith Haring, Vincent van Gogh en Pablo Picasso. 

De kinderen gaan zelf aan de slag met uitdagende opdrachten. Alle leerlingen hebben hierbij hun uiterste best gedaan om een mooi kunstwerk te maken.  

Daarom is het komende week tijd om hen daarmee eens goed in het zonnetje te zetten met een volledig aan hen gewijd kunstmuseumpje op internet en later met een fraaie afdruk!  Hiervoor versturen de kunstenaartjes (al dan niet samen met papa of mama) enkele uitnodigingen voor de "Grande Opening". Familie en vrienden dichtbij of ver weg kunnen via het 'systeem' het kunstwerkje bekijken en eventueel bestellen in een heuse museumshop!

Zodra alle museumpjes geopend zijn (en de kunstwerkjes automatisch zichtbaar zijn geworden in de Klassengaleries op de Klassenwebsites) gaat de laatste fase van de Kunstweken van start.  De kinderen evalueren hun eigen werk en dat van klasgenootjes in Zien & Bespreken.

Tot slot zijn de kunstwerken 'live' te zien op de kijkavond van de school.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant