Zuidland pakte zaterdag op Groot Nibbeland een 2-0 zege op SSS.
Zuidland pakte zaterdag op Groot Nibbeland een 2-0 zege op SSS. Foto: Peter de Jong

Aad Andriessen wil nog steeds prijs pakken

Sport 803 keer gelezen

Zuidland – Hij begon na een periode van vijf jaar dit jaar weer aan de klus van trainer. Na zijn herseninfarct staat trainer Aad Andriessen er weer prima bij in Zuidland. De voormalige prof van Sparta verlengde onlangs zijn contract op Groot Nibbeland.

Alex Hordijk

Zaterdag was de return van de tweede wedstrijd na de winterstop en ontving Andriessen met zijn ploeg SSS uit Klaaswaal. Aan het eerdere duel had de oefenmeester nog goede herinneringen overgehouden, toen won Zuidland, welliswaar moeizaam met 2-3. Zaterdag werd het 2-0 (0-0) voor de formatie van Andriessen.

Wisselend
'We hebben tot op heden een heel erg wisselend seizoen. Als ik direct na de winterstop kijk dan spelen we echt een wereldpot tegen Rhoon. We komen met 4-0 voor en dan mag je dat natuurlijk niet meer weggeven. Het wordt dan 4-4, daar kan ik niet zo heel goed tegen. Daar heb ik wel even de pest over in gehad. We vergeten dan om druk te blijven zetten en er overheen te gaan. Zodra we dan een goal tegen krijgen, dan raken er sommigen in paniek. Ik denk dat dit nog met vorig seizoen te maken heeft, maar ik wil graag vooruit kijken. Dat gebeurde dit seizoen een aantal keren, dan sta je voor en geef je het weg, terwijl je het dan moet afmaken. Dat heeft natuurlijk ook wel een beetje met kwaliteit te maken. Het is echter niet steeds dezelfde, anders kun je maatregelen nemen en nu is dat moeilijk', verklaarde de oefenmeester het achteraf. Tevreden over de vijfde plaats die Zuidland nu inneemt is hij dan ook niet. 'Nee ik had wel verwacht dat we iets hoger op de ranglijst zouden staan. Als je dan niet wint, dan kost je dat toch punten. Het heeft natuurlijk ook met concentratie te maken. Toch ga ik niet bij de pakken neer zitten', zei de oefenmeester uit Rotterdam.

Doel bijgesteld
De trainer heeft door de vijfde plaats wel zijn doelen enigszins bijgesteld. 'Ja dat moet wel als je vijfde staat. Iedereen wil graag meedoen om de prijzen, maar ik wil eerst wat plekken stijgen. Als je een paar duels wint dan zou je zomaar weer mee kunnen doen om de periodetitel. Het is best een hele gekke competitie dit jaar. Iedereen wint van elkaar. Uitzondering is echter Hellevoetsluis. Die laten weinig punten liggen aan kop. Het valt natuurlijk ook de goede kant op bij hen. Dat is heerlijk voor een trainer om zo'n jaar te hebben, maar ik heb ook al in andere gesprekken gezegd, dat ik vind dat Hellevoetsluis niet de beste ploeg heeft. Dat weet hun trainer Edwin de Koning ook wel, maar ze pakken de punten wel', vervolgde Andriessen zijn verhaal.

Versterkingen
Nu we halverwege februari zitten komt de spelerscarrousel ook weer op gang. Aad Andriessen weet dat hij van een aantal spelers afscheid moet gaan nemen. 'We willen voor komend jaar alles goed voor elkaar krijgen. Ik moet op zoek naar een goede linksback. Bob Kuit zal niet terugkeren, omdat hij tegenwoordig uit Woerden moet komen. Timon de Bel gaat een jaar reizen en is niet inzetbaar en Kenny Fonseca komt uit Rotterdam en vind het ook iets te ver om naar Zuidland te komen. Daarnaast zijn er nog wat onzekerheden bij een aantal mensen. We krijgen er ook wel mensen bij, daar zijn we mee bezig, maar ik naar een systeem dat ik zes verdedigers, zes middenvelders en zes aanvallers heb, aangevuld met twee goede doelmannen', kijkt Aad Andriessen vooruit. In het duel met SSS ging het zaterdag best heen en weer. Een afstandschot van Robert Michilsen zorgde voor de openingstreffer na rust. Vervolgens wist Kai de Hoog de eindstand op 2-0 voor Zuidland te zetten. 'Het ging twee kanten op. Ze hadden een aardige ploeg staan, maar kregen niet heel veel kansen voor rust. Na rust kom je van afstand op voorsprong en weet je de pot naar je toe te trekken", besloot Aad Andriessen zijn visie over het duel.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant