Jean Paul Kers, revalideert van zijn verwondingen in het aangezicht na een misdrijf tijdens een stapavond met zijn voetbalmaten in Eindhoven.
Jean Paul Kers, revalideert van zijn verwondingen in het aangezicht na een misdrijf tijdens een stapavond met zijn voetbalmaten in Eindhoven. Foto: Peter de Jong

Jean Paul Kers herstelt van zijn verwondingen

Sport 1.376 keer gelezen

Abbenbroek- Terwijl Abbenbroek de opmars via een 3-1 (2-0) overwinning tegen Zwartewaal heeft voortgezet, revalideert Jean Paul Kers van zijn verwondingen, die hij heeft opgelopen na een stapavond in Eindhoven.

Dan Rolandus

'De zwellingen zijn nagenoeg uit mijn gezicht verdwenen, ik zie er van de buitenkant weer ordentelijk uit', geeft Jean Paul Kers aan dat de operaties aan de oogkas en het jukbeen als geslaagd zijn verlopen. De verdediger van Abbenbroek zal de nacht van het misdrijf van vrijdag op zaterdag 20 januari niet snel meer vergeten. Hij was tijdens het trainingskamp in het Sporthotel De Brug in Mierlohout met zijn voetbalmaten van Abbenbroek wezen stappen in Eindhoven. Op de terugweg naar het hotel sloeg het noodlot toe tijdens een sanitaire stop. 'We waren naar de karaokebar geweest en liepen op weg naar de wc nog te zingen. Een ander groepje voelde zich kennelijk aangesproken, dacht dat er over hen werd gezongen. Ik draaide me om, liep van hen weg, toen één van de gasten dacht dat er geknokt zou gaan worden en achter mij aanliep. Hij moet gedacht hebben, ik pak die gozer wel. Ik kreeg van achter een knal op m'n hoofd. Ik voelde aanvankelijk niets, praatte wel tegen mezelf. Na een poosje hoorde ik stemmen. De politie en de ambulance waren er snel bij, waarop ik werd overgebracht naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Na een aantal onderzoeken bleek de zwelling te groot om te behandelen. Ik ben vervolgens vanuit het hotel naar huis in Zuidland gegaan. Zaterdagsmiddags bleek ik een bloedprop te hebben, waarop ik naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam ben overgebracht. Mijn jukbeen bleek verbrijzeld te zijn. Tijdens de operatie kwamen de doctoren erachter dat ik ook een breuk in de oogkas bleek te hebben. Er is gelijk een plaatje opgelegd. De breuk was schuin over elkaar heen gegroeid. Bij de tweede operatie is het tweede bot opnieuw gebroken en hebben zij een plaatje schuin onder de oogkas aangebracht. Het geheel zit nu vast met drie plaatjes. Ik heb tijdens de operatie een inwendige bloeding gehad, heb een litteken bij m'n wenkbrauw. De breuk bij mijn oogkas is vijf millimeter verwijderd van mijn slaap. Ik heb eigenlijk nog alle geluk van de wereld gehad.'

Revalidatie
De 25-jarige Zuidlander, die tevens herstellende is van een hersenschudding, revalideert nu thuis, houdt zich twee keer per dag een halfuur in conditie op de hometrainer. 'Ik slaap zo'n veertien uur per dag, het lichaam is bezig te herstellen en dat vraagt enorm veel energie. Als ik 's ochtends wakker wordt is het net of ik in een machinekamer zit.' De werknemer van Hapag-Lloyd in de Waalhaven in Rotterdam ziet de toekomst positief in. 'De doctoren hebben mij toevertrouwd dat het geheel goed zal herstellen. De neus, bovenlip en rechterwang zijn nog verlamd. Het kan een jaar duren of het nog goed komt. Qua operatie ben ik goed hersteld. Ik zit in de sales, ben voor mijn werk voorlopig nog uit de roulatie. Ik hoop in de laatste wedstrijden van het seizoen nog in actie te komen, maar wil zeker geen risico nemen. Ik mag deze week rustig beginnen met hardlopen, maar moet alle fysiek uit de weg gaan. Ik ben verdediger, ga de duels vol in, dus dat gaat niet werken.' Jean Paul Kers, die voorheen nog uitkwam voor Zuidland, OVV, Bernisse en GHVV '13, baalt van het feit dat het tot nu toe niet lekker draait bij Abbenbroek, volgt de trainingen en wedstrijden vanaf de zijlijn. 'We hebben het hele seizoen op alle posities, inclusief het keepersprobleem, al te kampen met blessures. Ik had zelf een hamstringblessure. Bij een fitte selectie hadden we in de top-5 en voor een periodetitel mee kunnen doen. Ik hoop dat de ploeg nog in het linker rijtje kan eindigen.' Jean Paul Kers zag zijn ploeg met 3-1 winnen van Zwartewaal.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant