Olympia heeft het kampioenschap na de overwinning tegen Vlug & Vaardig nog niet opgegeven. Foto: Peter de Jong

Olympia grijpt laatste kans tegen Vlug & Vaardig

Sport 549 keer gelezen

Spijkenisse- Olympia heeft zijn laatste kans inzake het kampioenschap in de vierde klasse E gegrepen door in de Olympiahal opponent Vlug & Vaardig met 19-16 (8-7) te kloppen. De korfbalequipe van Peter Buitendijk bezet met nog drie wedstrijden te gaan de derde plaats op drie punten van koploper ESDO.

'We zullen zaterdag in Kockengen in een rechtstreekse topper moeten winnen van ESDO', gaf coach Peter Buitendijk aan dat het de wedstrijd van de waarheid zal worden betreffende promotie naar de derde klasse. 'Het was een gelijkwaardige wedstrijd, waarin we het in de eerste helft verdedigend goed hebben gedaan, maar het aanvallend wat moeilijker hadden. We kwamen na rust zelfs met 10-12 en 12-14 achter. Daarna hebben we het in het laatste kwartier wonderwel goed opgepakt door de achterstand om te buigen in een 16-14 voorsprong. Daarna sloegen we een gaatje en hebben het gehouden. Aanvallend liep het ook een stuk beter. We blijven op de derde plaats in de wachtkamer. We hebben thuis onnodig met 11-12 verloren van ESDO, dus willen we nu onze revanche.'

Olympia: Shane van Bree (2 keer), Glenn Everwijn (4 keer), Nadine van der Steen, Tanya van Buuren; Nienke Kros (3 keer), Eline van der Wacht, André van der Wacht (8 keer), Jan Voogt (2 keer).