Wethouder Henk de Graad sloeg de eerste paal.
Wethouder Henk de Graad sloeg de eerste paal. Foto: Foto-OK.nl

Bouw KFC en Burger King van start

Actueel 2.783 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag sloeg wethouder Henk de Graad de eerste paal voor de bouw van de nieuwe vestigingen van Burger King en Kentucky Fried Chicken, op de hoek van de Sportlaan en Groene Kruisweg.

De wethouder vertelde verheugd te zijn dat nu uiteindelijk een begin kan worden gemaakt met de bouw van de fastfood restaurants. De restaurants zullen zorgen voor werkgelegenheid, waarbij ook werknemers van het werkleerbedrijf Voorne-Putten Werkt aan de slag zullen kunnen. 'Mede door de mooie bereikbare plek zal dit zeker een succes worden. Met name jongeren kijken reikhalzend uit naar de opening van de KFC en Burger King', aldus de wethouder.

Bewoners van de woningen aan de achterliggende Westersingel hebben lange tijd geprobeerd de bouw van beide restaurants tegen te houden vanwege te verwachten stank-, licht-, zwerfvuil- en lawaaioverlast. De bezwaren werden echter door de rechter afgewezen. Er loopt nog één juridische procedure, maar projectontwikkelaar Pro Huis is desondanks alvast met de bouw begonnen.

In totaal zullen de komende dagen 137 stuks 19.25 meter. lange heipalen de grond in worden geslagen. Daarop zullen de twee verdiepingen en 570 m2 vloeroppervlak tellende KFC en 380 m2 grote Burger King verrijzen. Tevens wordt tussen de fastfoodrestaurants en de Westersingel een drie meter hoge zogenaamde schanskorf opgetrokken, om de overlast voor omwonende zoveel mogelijk te beperken. Op het terrein komen ook 78 parkeerplaatsen

Roel van Deursen legde het slaan van de eerste paal op video vast:

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant