Afbeelding
Foto: Rene Bakker

Gemeente breidt online dienstverlening verder uit

Gemeente 413 keer gelezen

De gemeente Nissewaard heeft in 2017 de online dienstverlening verder uitgebreid. Er kunnen nu 20 extra producten digitaal aangevraagd worden via nissewaard.nl. Bovendien is er een kwaliteitsslag gemaakt. Een aantal formulieren is eenvoudiger en korter geworden en vragen die niet noodzakelijk zijn, worden niet meer gesteld.

Zo is het voortaan mogelijk om bijvoorbeeld online kopieën op te vragen van stukken uit het bouwarchief. In het bouwarchief is onder meer informatie te vinden over bouw- en sloopvergunningen, omgevingsvergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekening, fundering, palenplannen en sonderinggegevens. Ook kunnen organisaties online subsidie aanvragen, kan een mantelzorger online een parkeervergunning aanvragen en kan een evenementenvergunning online geregeld worden. Een ander voorbeeld is de bijstandsuitkering, die sinds kort gewoon thuis online aan te vragen is.

De gemeente wil het haar inwoners en organisaties makkelijker maken. Met de uitbreiding en kwaliteitsverbetering van online producten en diensten bouwt de gemeente verder aan een moderne dienstverlening. U kunt daarbij helpen. Heeft u tips of suggesties? Dan kunt u die doorgeven via gemeente@nissewaard.nl of telefonisch via 14 0181.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant