Het is inmiddels een halve eeuw geleden dat de grote ontploffing bij Shell Pernis plaatsvond.
Het is inmiddels een halve eeuw geleden dat de grote ontploffing bij Shell Pernis plaatsvond. Foto: Historisch Hoogvliet

Expositie 'De Plof van '68'

Actueel 887 keer gelezen

Hoogvliet - Op 20 januari was het 50 jaar geleden dat bij Shell Pernis de grote ontploffing plaatsvond die twee mensenlevens eiste en meer dan zeventig gewonden. Alleen al in Hoogvliet ging meer dan 5.000 m2 glas aan diggelen.

De ramp maakte een diepe indruk op inwoners van Hoogvliet en de wijde omgeving en staat bij velen in het geheugen gegrift. Zo af en toe, met name als er 'weer iets gebeurt' bij de petrochemische industrie in ons gebied komen de herinneringen weer boven.

Op zaterdag 27 januari opent bij Historisch Hoogvliet aan de Overwolde 48 (voormalige school) een expositie over deze ramp. Opening om 14.00 uur, toegang gratis.

De tentoonstelling is in ieder geval te zien op zaterdagmiddag 27 januari, op zaterdagmiddag 10 en 24 februari en op zaterdagmiddag 10 en 24 maart (10 februari en 10 maart zijn extra openstellingen en de laatste openstelling van maart is verplaatst naar de 24e omdat de 31e tussen Goede Vrijdag en Pasen valt).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant