De Kempvis behaalde tegen WZK een monsterscore en ligt nog volop in de race voor het kampioenschap.
De Kempvis behaalde tegen WZK een monsterscore en ligt nog volop in de race voor het kampioenschap. Foto: Peter de Jong

Waterpoloteams De Kempvis op kampioenskoers

Sport 864 keer gelezen

Spijkenisse- Zowel de waterpolsters als de waterpoloërs van De Kempvis liggen volop in de race om het kampioenschap. De vrouwen van De Kempvis maakten met 11-2 (2-0, 4-1, 4-0, 1-1) korte metten met hekkensluiter Aquadraat, terwijl de Spijkenisser mannen met 21-10 (2-1, 5-3, 7-2, 7-4) over het zeker niet misselijke WZK Zwemmen walsten.

Dan Rolandus

'Wij speelden als een team tegen een fysieke tegenstander, gewoon leuk om te zien', stelde Peter Verschoor. 'De eerste periode verliep nogal moeizaam, misten we teveel kansen en zelfs nog een vijf-meter, maar in de tweede en derde periode zwommen we over de tegenstander heen. We speelden met zeer veel druk op de bal, kregen ook de kansen die benut werden. Aquadraat speelde zone, wilde Ilse (Kuller, DR) het scoren beletten, maar liet Merel (Corpeleijn, DR) geheel vrij in het water liggen. Merel was met haar doeltreffende afstandsschoten goed op dreef.' De waterpolosters bezetten met een wedstrijd minder in de benen de tweede plaats in de eerste klasse A op één punt van ZPB H&L Productions 3. 'We zullen zelf moeten blijven winnen', gaat de coach van De Kempvis verder. 'De ploeg is een stuk volwassener geworden, houdt zich redelijk goed aan de afspraken en speelt met een grote dosis beleving. Daarnaast is het team vrij goed op elkaar ingespeeld. Amanda Lubbe, Yvette Kleinherenbrink en, nu Divera Bakker op zwangerschapsverlof is, Jessica van Heijningen zorgen in de vrij jonge ploeg voor meer evenwicht. De jonge meiden willen wel eens te snel handelen. Rust in het spel is een belangrijk goed om tot een optimaal resultaat te kunnen komen.' Peter Verschoor is ook hoopvol gestemd over de toekomst. 'Er zitten in het team (o17) een aantal leuke talenten. De meiden uit de juniorenteams wil ik meer bij de selectie gaan betrekken.' De treffers kwamen uit handen van Kuller, Corpeleijn (beiden 4 keer), Huurman, Van Heijningen en Van Yperen (allen 1 keer).

Lef en branie
De mannen van De Kempvis lieten er tegen WZK Zwemmen met een klinkende 21-10 (2-1, 5-3, 7-2, 7-4) overwinning geen gras over groeien. 'We hebben van tevoren tegen elkaar gezegd een maximale teamprestatie neer te zetten en dat hebben we gedaan met een monsterscore', sprak Richard Oosthoek zijn trots uit over zijn manschappen. 'De Kempvis heeft mij als trainer aangesteld om met de ploeg een stapje hoger te willen. Daar werken we met z'n allen keihard aan.' De Kempvis kwam na een moeizaam eerste kwart in het tweede deel op toeren. 'De break-out is ons voornaamste wapen en dat snelle wapen hebben we uitstekend uitgevoerd. Het was lang geleden dat de midvoors met veel doelpunten een groot aandeel heeft gehad in de score. Een totaal van 21 treffers de hoogste score tot nu toe en WZK is niet één van de minste teams in de afdeling. We staan nog tweede op drie punten van NieMo-Van Vliet, dat helaas ook maar blijft winnen. We zullen dus in elke wedstrijd scherp moeten blijven, want één misstap en het kan zomaar over zijn.' De coach van De Kempvis zet tot op heden tevreden te zijn over de verrichtingen van het nog vrij jonge team. 'Je zoekt als coach altijd naar progressie', sluit Oosthoek af. 'We gaan als team steeds beter presteren, maar het verschil tussen uit en thuis is wel eens te groot. We zullen in uitwedstrijden wat stabieler moeten zijn, met meer lef en branie het water in moeten gaan, op een goede manier het machtsvertoon laten voelen. Mijn spelers zijn nog net iets te sociaal. We hebben een jong team, waar nog heel veel rek in zit, maar als je kampioen wilt worden zal je dat ook in elke wedstrijd moeten uitstralen.' De treffers werden gescoord door Verschoor (5 keer), Van der Werf, Kuller, Tom van Nieuwamerongen (allen 3 keer), Tunca, Davids (beiden 2 keer), Haitsma, Dusseljee en Joost van Nieuwamerongen (allen 1 keer).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant