Wandelvakantie zit er niet in, maar Twiggy wil wel een flinke wandeling maken.
Wandelvakantie zit er niet in, maar Twiggy wil wel een flinke wandeling maken. Foto: Dierenbescherming

Wandelkoningin Twiggy zoekt een nieuw tehuis

Actueel 755 keer gelezen

Spijkenisse - Twiggy is een teefje van bijna drie jaar. Ze woonde met haar moeder en een ander hondje samen in een huis.

Om de een of andere reden werden de honden zonder pardon achtergelaten. Vergis je niet in haar 'spierbundel uiterlijk', Twiggy is heel knuffelig en lief. Ze is gewend aan oudere kinderen, niet aan katten en vreemde honden vallen niet in de gratie van deze dame. Andere honden op straat vindt ze ontzettend spannend en wil ze ernaar wil uitvallen. Ze is wel mee geweest met een grote groepswandeling en daar heeft ze zich heel keurig gedragen.

Twiggy haar gezondheid is uitstekend, maar door de dierenarts is vastgesteld dat ze aan de achterpoten een probleem heeft. Ze heeft twee gescheurde kruisbanden. Volgens de dierenarts is ze sterk en zijn haar spieren goed genoeg om dit op te vangen en er oud mee te worden. Ze heeft geen pijn, mag lekker best een stukje rennen en kan er zeker een uur mee wandelen. Verwacht geen wandelvakantie van acht uur per dag lopen). Klein minpuntje is dat ze aan de lijn trekt. Met een tuig gedraagt ze zich een stuk beter dan aan een halsband.

Heb je zin om kennis met haar te maken na het zien van deze knappe kop? Stuur dan een e-mail naar doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl met informatie over jezelf of bel 088-34 37 131.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant