Afbeelding

Mejanderen in Spijkenisse

Column 307 keer gelezen

Iedere week weer wordt er in Mejanderen in Spijkenisse met een fijne dosis kritiek op de Nederlandse samenleving en een nostalgisch sentiment over het eigen leven in Spijkenisse gekeken naar prangende levensvragen.

Iedereen aan de pindakaas
En of ik wat te vieren heb. Over een week, om precies te zijn de 24ste januari, is het weer nationale pindakaasdag. Een dag die helemaal in het teken van mijn favoriete broodbeleg staat. En als je nu denkt wat kan er anders dan goed smeerbare pindakaas of een variant met stukjes nootjes erin, nou, dan weet ik nog wel een paar variaties. Wat dacht je van pindakaas met knoflook en gebakken ui, met karamel en zeezout of dadel en kaneel. En wat te denken van een pindakaas smoothie met appel, pindakaaskoekjes, -wafels, -ijs en niet te vergeten hartige pindasaus voor bij de saté. Het is pure pindakaasverslaving! Afgezien van de smaak en textuur is pindakaas een uitgebalanceerde energiebron van koolhydraten, vezels, eiwitten, onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. En dat smeer ik allemaal met één messtreek op mijn boterham. Om je vingers bij af te likken en goedkoper dan een pil uit een potje. Er is nog geen officieel wetenschappelijk bewijs voor, maar recent onderzoek heeft wel aangetoond dat regelmatig pindakaas eten 21% minder kans geeft op vroegtijdig overlijden. Al bij twee keer per week pindakaas eten neemt de kans op darmkanker bij mannen af met 27%. En gewicht jo-jo-ers, net als ik, hebben 31% minder kans om aan te komen. Dus waarom nog langer wachten? Iedereen aan de pindakaas. Net als onze gevogelde vrienden. Die zijn er ook gek op. Een pindakaasmix speciaal voor vogels; daarmee komen ze de winter wel door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant