Spijkenisse kreeg voor rust volop kansen om te winnen van Capelle, het werd 2-2. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pakt slechts punt tegen Capelle

Sport 756 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse heeft de competitie hervat met een punt in het duel met Capelle, dat net als Spijkenisse strijdt om bij de onderste plekken vandaan te komen. Beide ploegen hadden dus niets aan de puntendeling, 2-2, (2-1) op sportpark Jaap Riedijk.

Alex Hordijk

'Een fout zorgt ervoor dat we de winst weer uit handen geven in de slotfase van deze wedstrijd. We maken die fout echter wel zelf', baalde Peter Wubben na afloop 'Ik denk dat wij na rust nog meer kansen hadden dan Spijkenisse voor rust. Echter voor rust was alles voor Spijkenisse', moest Capelle trainer Winand van Loon achteraf toegeven.

Bliksemstart Capelle
De grote vraag was natuurlijk hoe komt Spijkenisse uit de winterstop, nu de punten erg belangrijk gaan worden. Beide ploegen konden geen puntenverlies permitteren.Spijkenisse begon onzeker en na drie minuten lag de bal er al in bij Dyron Bijl. Een hard schot van Olaf van der Sande kwam op paal, lat en in het doel. Dat was eigenlijk ook het moment van de ommekeer van voor rust voor Spijkenisse. Het waren Van der Pluijm, Jardim en Polet die kansen kregen. Echter men verzuimde om de bal onder doelman Van der Meer door te schuiven. Na 26 minuten was het wel raak voor Spijkenisse toen Serginio van Axel-Dongen de gelijkmaker, die dik verdiend was, op het scorebord bracht. Spijkenisse bleef de betere ploeg voor de thee. Toch ging men verdedigend de mist in, maar Bijl redde prima. Op slag van rust kwam de voorsprong van Spijkenisse op het bord toen Jardim de bal goed op Marvin van der Pluijm gaf.

Beter Capelle
Na de thee een ander beeld dan voor rust. Capelle gooide het spel om en daar had Spijkenisse moeite mee. Eric Polet redde direct een bal van de lijn. Toen Polet met een bloedende neus even uit het veld was leek dat ook de ommekeer voor Capelle en Olsthoorn, die in de winterstop overkwam vna HFC, had de gelijkmaker op zijn voeten. Hierna kreeg Capelle nog vele mogelijkheden, maar het was doelman Dyron Bijl die de voorsprong van Spijkenisse wist te redden. Zeven minuten voor tijd was het de net ingevallen Dave van der Steen, die makkelijk vrij kwam te staan van Eric Polet en dat betekende toch nog de gelijkmaker.

Weggeven
'We geven de wedstrijd weer weg in een fase dat het eigenlijk is gespeeld. Voor rust waren wij echt de betere partij en hadden we wellicht meer moeten scoren. Na rust is het lastiger en zijn zij twintig minuten echt de betere ploeg. In die tijd red Bijl ons ook nog een aantal keer. Als die periode voorbij is maken we ook geen 3-1, maar veel belangrijker is dat we de 2-1 ook niet over de streep kunnen trekken. Dan wordt een afspraak niet nagekomen en komen zij nog op 2-2. We geven de drie punten weg en dat is denk ik al de tiende keer. We moeten groeien naar volwassenheid', beaamde Wubben. Spijkenisse staat nu door de nederlaag van ACV zestiende in de derde divisie. Zaterdag komt nummer twee Jong Almere City op bezoek.

Bijzonderheden:
3 Olaf van der Sande 0-1, 26 Serginio van Axel-Dongen 1-1, 45+1 Marvin van der Pluijm 2-1, 83 Dave van der Steen. Scheidsrechter Mike de Bruin uit Nootdorp gaf gele kaarten aan Marvin van der Pluijm, Felino Jardim (beiden Spijkenisse), Steven Oltshoorn en Bram de Bruin (88 2x) (beiden Capelle).