Afbeelding
Foto: PR

Mooie opbrengst Kerstmarkt De Morgenster

Actueel 319 keer gelezen

Spijkenisse - De kinderen van Basisschool de Morgenster hebben op vrijdag 22 december een prachtig bedrag verdiend voor de Zorgnijverij. Van kwart voor 12 tot half 1 was er namelijk een kerstmarkt op het schoolplein van de Bijbelgetrouwe school. Hier werden zelfgemaakte houten kerstobjecten verkocht, die de kinderen die ochtend hadden gemaakt onder begeleiding van medewerkers van de Zorgnijverij. Ook hadden ouders en kinderen gezorgd voor allerlei lekkers, zoals taart, erwtensoep, koekjes en warme chocolademelk met slagroom, dat de bezoekers konden kopen. Een groep kinderen voerde een dans op en het Sterrenkoor zong een lied, waarna kinderen 'met de pet' rondgingen om geld in te zamelen.

De kinderen genoten er zichtbaar van om hun ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden rond te leiden over de kerstmarkt. Kinderen van de onderbouw hadden in de week voorafgaand aan de kerstmarkt uitnodigingen bezorgd bij de buren van de school.

De volledige opbrengst van de kerstmarkt, bijna zeshonderd euro, gaat naar de Zorgnijverij. De Zorgnijverij (www.zorgnijverij.nl) biedt dagbesteding en begeleiding voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking.

Een actie als deze past binnen het streven van de Morgenster (www.gbsdemorgenster.nl) om kinderen te leren zich in te zetten voor anderen, en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant