Afbeelding
Foto: stock

Beerput Zuid-Holland nog niet gedempt

Actueel 476 keer gelezen

Den Haag - 50PLUS en GroenLinks wilden vandaag bespreken hoe de controle op de petrochemische industrie in Zuid-Holland kan worden aangescherpt. Uit diverse rapporten en de documentaire "Beerput van Nederland" blijkt dat veel bedrijven al jarenlang de wet overtreden. In de afgelopen jaren zijn er tal van ernstige incidenten geweest.

Helaas werd het door de beide fracties gevraagde debat door SP, D66, CU/SGP, VVD en CDA op de lange baan geschoven.

GroenLinks en 50PLUS dringen al langer aan op vaker, intensievere en onaangekondigde controles door de Omgevingsdiensten, met name bij bedrijven die met zeer gevaarlijke stoffen werken.

De Statenleden Berend Potjer (GroenLinks) en Willem Bakx (50PLUS) zijn teleurgesteld: 'We vinden dit jammer. De provincie komt zo niet op voor de belangen van de inwoners van Zuid Holland. Dit soort vertragingstactieken versterkt het beeld dat de provincie vooral opkomt voor de belangen van bedrijven.'. 

GroenLinks en 50PLUS blijven zich inzetten voor een veilige en schone leefomgeving voor de inwoners van Zuid-Holland. Positief vinden beide Statenleden dat het provinciebestuur wel heeft beloofd de manier van controleren nader te bespreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant