Hou de inbrekers buiten de deur.
Hou de inbrekers buiten de deur. Foto: Foto-OK.nl

Veilig hang- en sluitwerk voor woningen in de Vlinderveen en Wezelveen

Actueel 648 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag hebben burgemeester Mirjam Salet en vestigingsmanager Joost Mayer (Woningcorporatie Maasdelta) het startschot gegeven voor het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk in 225 woningen in de Vlinderveen en Wezelveen. Ook stond er ter hoogte van Vlinderveen 162 een veiligheidstent van de gemeente waar inwoners informatie konden krijgen over inbraak- en buurtpreventie.

Woningcorporatie Maasdelta krijgt via de gemeente een rijkssubsidie van € 44.000,00. De gemeente Nissewaard heeft deze subsidie bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie aangevraagd. Het aanbrengen van het veilige hang- en sluitwerk is onderdeel van het actieplan Woninginbraken van de gemeente. Doel van deze actie is het aantal woninginbraken te verminderen en de inwoners te informeren en bewust te maken van inbraakpreventie.

Vestigingsmanager Joost Mayer is enthousiast over deze actie: 'Zonder deze subsidie hadden we dit nooit kunnen doen', vertelt hij. De woningcorporatie zal in kleine stappen steeds meer woningen gaan voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Dit zal voornamelijk gebeuren wanneer er groot onderhoud gepleegd wordt aan de woningen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant