Mevrouw Kraak-Mink overhandigt het boek met de verhalen van haar man.
Mevrouw Kraak-Mink overhandigt het boek met de verhalen van haar man. Foto: Foto-OK.nl
video

Verhalen van toen: 'Spijkenis, waar ben je gebleven'

Actueel 735 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag nam burgemeester Salet het eerste exemplaar van 'Spijkenis, waar ben je gebleven' in ontvangst.

In het boek staan verhalen over het Spijkenisse van de jaren '40 van de vorige eeuw. Verhalen die zijn opgeschreven door Arie Kraak (1932-2003). Eigen verhalen en verhalen van horen zeggen.

Arie had van jongsaf aan interesse voor de journalistiek. Hij volgde allerlei cursussen en kwam uiteindelijk terecht bij het Rotterdams Nieuwsblad, waar hij een pagina per dag moest vullen. Zijn vrouw weet nog goed hoe Arie en de fotograaf overdag op pad gingen en Arie 's avonds de kopij in het schuurtje legde waar de koerier het ophaalde. Alles wat in die tijd nog handwerk; computers bestonden nog niet.

In de loop der jaren heeft Arie diverse pogingen ondernomen om de verhalen in drukvorm te laten verschijnen, maar dat lukte niet. De tijd was er niet rijp voor. Niet zo lang geleden doken zijn teksten weer op. Het was nu of nooit. Arie's schoondochter digitaliseerde de teksten en er werd samenwerking gezocht met de Vereniging Vrienden van Spijkenisse. Dat heeft geresulteerd in een boekje van 68 pagina's met prachtige verhalen en unieke foto's. Voor slechts € 9,95 kunt u het boek bestellen via boekkraak@gmail.com. Ook is het boek verkrijgbaar bij de Oudheidkamer, die op dinsdag en zaterdag geopend is van 11.00 tot 16.00 uur.

Roel van Deursen maakte de volgende impressie van de overhandiging:

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant