Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Abbenbroek viert 120 jaar bibliotheek voorziening

Actueel 420 keer gelezen

Abbenbroek - Vanmiddag hebben vrijwilligers en leden van Stichting Bibliotheek Abbenbroek het glas mogen heffen op 120 jaar bibliotheekvoorziening in Abbenbroek.

De Nutsvereniging Bibliotheek Abbbenbroek is op 8 december 1897 opgericht door een aantal notabelen uit het dorp. Na ruim 110 jaar, heeft de Nutsvereniging zich aangesloten bij Bibliotheek Bernisse. Vanaf 2010 werd de bibliotheek geëxploiteerd door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, per 1 januari 2016 stopte deze samenwerking. De vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de bibliotheek binnen twee maanden weer door kon gaan, zij zorgden samen met de inwoners van Abbenbroek voor gevulde boekenkasten. De gemeente Nissewaard verleende subsidie, zodat deze voorziening niet weg zou vallen.

Er zijn 18 vrijwilligers actief voor de 98 leden, uniek is de zondagochtend openstelling, ook wordt er veel voor de jeugd georganiseerd. Met een voorleesontbijt, peuter-voorlezen, films en het uitnodigen van kinderboekenschrijvers, biedt de bibliotheek een scala aan activiteiten. Zoals alle organisaties die draaien op vrijwilligers, zoekt ook de bibliotheek nieuwe mensen die willen helpen, momenteel zitten er twee vrijwilligers van 80 jaar, een beetje verjonging zou daarom niet verkeerd zijn.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant