De pluim stelt de Hartelgroep in de gelegenheid wat extra's te doen.
De pluim stelt de Hartelgroep in de gelegenheid wat extra's te doen. Foto: PvdA

Pluim van de Arbeid voor Scouting Hartelgroep

Politiek 1.485 keer gelezen

Spijkenisse - De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft zaterdagmorgen 9 december een Pluim van de Arbeid uitgereikt aan Scouting Hartelgroep.

Sjaan van de Kant, initiatiefneemster van de Pluim, en Aad Struijk, raadslid van de PvdA Nissewaard brachten een bezoek aan Scouting Hartelgroep om een welverdiende Pluim uit te reiken, een cheque van € 250,00. Na een hartelijk ontvangst door de hele Hartelgroep liet voorzitter Paul de cheque in ontvangst nemen door een jonge "Bever". Vrijwilligster Janouk, 17 jaar, gaf tekst en uitleg over de Hartelgroep. Aad Struijk kent Janouk, zij loopt namelijk stage op basisschool De Vogelenzang, waar Aad directeur is. PvdA Nissewaard heeft de Hartelgroep echt leren kennen.

De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting Hartelgroep gaan iedere vrijdag en zaterdag actief aan de gang met het scouting spel. Binnen een Hartelgroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar voor Bevers, 7-11 jaar voor Welpen, 11-15 jaar voor Scouts, 15-18 jaar voor Explorers/Rowans en 18-21 jaar voor Roverscouts. Ook kinderen met een beperking kunnen actief meedoen bij hun Blauwe vogel speltak. Hoe inclusief kun je als (Hartel)groep zijn. Boven de 21 jaar biedt Scouting ook genoeg uitdaging.

Trouwens, Janouk is ook nog drukdoende om een roadtrip te organiseren. Naast uiteraard Rotterdam vielen er ook namen van steden als München en Praag. Raadslid Aad Struijk wenste Janouk veel succes met de roadtrip en bedankte alle vrijwilligers van de Scouting Hartelgroep voor het inkijkje in hun fantastische Vriendengroep!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant