Een klein overzicht van de producten die de cliënten van Netwerk Ipse de Bruggen maken.
Een klein overzicht van de producten die de cliënten van Netwerk Ipse de Bruggen maken.

Creativiteit bij dagbesteding Ipse de Bruggen

Actueel 1.033 keer gelezen

Iedereen verdient een plekje in onze samenleving. Oók als je een verstandelijke beperking hebt.

Bij Ipse de Bruggen ben je welkom zoals je bent en doe je mee op een manier die past bij jouw mogelijkheden. 'Op dit moment hebben we rond de 70 cliënten, die meerdere dagen bij ons dagbesteding volgen', vertelt Colinda Ducardus van Netwerk Ipse de Bruggen in Spijkenisse. 'Als iemand zich bij ons aanmeldt, kijken wij wat de behoefte van de cliënt is en of wij daar een plekje voor kunnen vinden.' Er zijn diverse groepen, waaronder de arbeidsbelevingsgroep, de variagroep en de kantinegroep. De cliënten hebben allemaal hun eigen taak, die ze met plezier vervullen.

Vanaf 18 jaar
Vanaf 18 jaar ben je welkom op Netwerk van Ipse de Bruggen, mits je een Wlz indicatie hebt. Kijk voor de uitgebreide informatie op www.ipsedebruggen.nl

Kunstgroep
Vind je het leuk om te schilderen? Misschien is de kunstgroep dan wel iets voor jouw. Onder leiding van Colinda maak je de mooiste kunstwerken. 'We doen mee aan de kunstroute en volgend jaar exposeren we ook in de Poort van Rotterdam. Het thema van die tentoonstelling is Rotterdam en de cliënten hebben al hele mooie schilderijen en andere kunstwerken gemaakt, waaronder een schip van doppen.' Sowieso wordt er in de kunstgroep in thema's gewerkt. De cliënten mogen zelf bepalen of ze willen tekenen, schilderen of met papier-maché aan de gang gaan.

Creagroep
De creagroep maakt de mooiste artikelen voor in de babykamer. Vanuit het badje lekker in de cape, die met liefde geborduurd is. En eenmaal op de commode hoef je niet te zoeken naar het pak met luiers; de cliënten van Netwerk maken luierboxen die passen bij de badcape. Ook maken de cliënten leuke geboortepalen zodat iedereen die jouw huis voorbij gaat, ziet dat er een kleintje geboren is. Voor de verjaardag van de kleine worden er ook hele leuke hoera slingers gemaakt.

Kerst
Met het oog op de feestdagen worden er op dit moment, wel op bestelling, kerstkaarten geborduurd met diverse motieven. Ook worden er van hout mooie wandborden gemaakt van Rudolf en de kerstman. Vooral voor de wandborden was tijdens de Halloweenmarkt veel belangstelling. Met de babyproducten hebben de cliënten op de babybeurs van de SKS gestaan.

Productiegroep
Wil je liever bezig zijn met 'echt' werk, dan biedt misschien de productiegroep jou wel de uitdaging die je zoekt. Niet iedereen vindt productiewerk leuk, maar Colinda weet dat er cliënten zijn die het helemaal niet leuk vinden als er geen werk voor ze is. Bij de productiegroep worden o.a. schroeven verpakt, kaarten gesorteerd en kleine schoonmaaksetjes voor gehoorbescherming samengesteld. Alle daarbij behorende werkzaamheden worden daarbij uitgevoerd, van dozen vouwen tot het wegen en bestickeren van de verpakking. 'Voor je het weet zijn er 3000 verpakkingen weggewerkt. ' Dus heeft u nog een inpakklus of een sorteerklus, neem dan contact op met Netwerk van Ipse de Bruggen want u maakt de cliënten er erg blij mee en het scheelt u heel wat hoofdbrekens.

Stap eens binnen
Schroom dus niet en stap eens binnen op de J.A.Heijwegenlaan 9-11 in Spijkenisse. De cliënten zijn aanwezig tussen 9.00 en 15.30 uur en gedurende die periode kunt u ook de producten aanschaffen. 'Iedereen is welkom om onze producten te bekijken en mocht u iets specifieks zoeken, dan gaan wij graag de samenwerking aan om dat product voor u te maken.'

Kijk voor meer informatie op de website of bel met 0181 - 69 00 84. Daarnaast is er ook van alles te vinden op de facebookpagina: https://www.facebook.com/netwerk-1593111477632688/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant