Afbeelding
Foto: PR

Introductiebijeenkomst Coöperatie Voorne-Putten Energie

Actueel 323 keer gelezen

Brielle - Op 14 december houdt de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE) een introductie bijeenkomst in het oude stadhuis van Brielle, Markt 1.

In de komende jaren gaat er in onze regio Voorne-Putten op energiegebied veel veranderen. Er komt in de komende 33 jaar een energietransitie opgang die zijn weerga niet kent. We stappen over van brandstoffen die CO2 veroorzaken naar duurzame energiebronnen. Gebruik van aardgas, benzine, diesel wordt minimaal en wordt overgenomen door elektriciteit opgewekt uit windturbines en zonne-energie (grote zonneweiden en op daken) en uit warmtebronnen. Ook de isolatie van woningen is erg belangrijk.

In deze omschakeling is niet alleen de overheid belangrijk, maar de betrokkenheid en deelname van burgers en bedrijven zijn cruciaal. Niet zonder en over u, maar met u. Uit de omringende landen en ook in Nederland blijkt dat (burger) energie coöperaties in deze energieomschakeling een grote rol vervullen. Een rol die door de overheden wordt gesteund. Kernwoorden zijn: een gezonde leefomgeving, minder afhankelijk van grote energiebedrijven en buitenlandse energieleveranciers, en het heft in eigen hand. Dit levert een duurzame toekomst en financieel voordeel voor de coöperatieleden en de gemeenschap in de regio.

Nieuwsgierig? De VPE vertelt u graag op 14 december meer hierover.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant