Afbeelding
Foto: stock

KBO-PCOB zoekt dialoog over positie van senioren in de samenleving

Actueel 382 keer gelezen

KBO-PCOB, met 250.000 leden de grootste seniorenorganisatie van ons land, organiseert op woensdag 13 december een grote bijeenkomst in Zoetermeer over de positie van senioren in onze samenleving, nu en in de toekomst. Ook niet-leden zijn nadrukkelijk uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.30 in 2B-Home Party Center, Dr. J.W. Paltelaan 103 te Zoetermeer.

KBO-PCOB staat voor een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt en senioren volop mee kunnen doen. Tegelijkertijd moeten ze constateren dat mensen nu veel individueler zijn dan vroeger en zich niet zo snel aansluiten bij een vereniging. Wat betekent dat voor de toekomst van KBO-PCOB?

Onder het motto: 'Als je snel wilt gaan, ga dan alleen; als je ver wilt komen, ga dan samen', gaat de KBO-PCOB in gesprek met senioren over de waarde van het lidmaatschap van de vereniging, ook voor toekomstige generaties. Hoe geven ze samen vorm aan een actieve seniorenbeweging die aansluit bij de behoeften van de moderne senior? Welke thema's zouden zij moeten adresseren? Hoe kunnen ze de stem van senioren goed laten horen?

Hun missie is: we willen bijdragen aan een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt. Kunnen zij hiermee ook de huidige en toekomstige generaties senioren boeien en binden?

KBO-PCOB organiseert in november en december 2017 een tour door het hele land. In bijeenkomsten verspreid over heel Nederland vragen zij leden en niet-leden hen te voeden met ideeën, wensen en suggesties.

Aanmelden voor de bijeenkomst in Zoetermeer of elders in het land kan via de website www.kbo-pcob.nl/kbopcobvernieuwt of door te bellen met de KBO-PCOB Servicetelefoon 0900-821 21 83 op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant