ZKV geeft overwinning volledig uit handen

Sport 930 keer gelezen

Zuidland- ZKV is in de derby in De Drenkwaard tegen 't Capproen uit Hellevoetsluis niet verder gekomen dan een 9-9 (6-5) gelijkspel. De equipe uit Zuidland deed zich daarmee flink tekort, want het verspeelde zes (!) minuten voor tijd een 9-6 voorsprong.

'Iedereen was er ziek van', baalde ook coach Joop Edixhoven. 'We hadden de wedstrijd onder controle, maar verzuimden in de slotfase de rust te bewaren, de bal meer in de ploeg te houden. Kortom, wij hebben een punt verloren en 't Capproen heeft duidelijk een punt gewonnen.' Bij 't Capproen speelde Brittany de Kruif met haar ervaring een belangrijke rol. Bovendien verstoorde de Hellevoetse het Zuidlandse feestje door de gelijkmaker in de korf te werpen: 9-9. 'Brittany versierde mooie dingen voor haar ploeg waar wij met open ogen inliepen. We hadden de voorsprong gewoon moeten verdedigen, maar balverlies leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Ik hoop dat de ploeg er voor de komende wedstrijden wat van heeft geleerd.' Twee deuren verderop glunderde Roy Vermaat van oor tot oor. 'We zijn heel goed weg gekomen', bekende de coach van 't Capproen. 'Op voorhand wilden we revanche nemen op ZKV, maar achteraf ben ik blij met dit punt. Vorige week verloren we na een 0-4 achterstand uiteindelijk onfortuinlijk met 9-10 van OZ, maar nu hebben we een punt gewonnen.'

't Capproen begon overigens met een 1-3 voorsprong goed aan de wedstrijd, maar zag de voorsprong bij 3-4 op slag van rust worden omgebogen in een 6-5 achterstand. 'Daardoor gingen we toch wel met een rotgevoel de kleedkamer in. 'We wilden in de tweede helft doorpakken, maar we kwamen met 7-5 en later met 9-6 achter. De ploeg bleef er met Brittany voor Dafne (Poldervaart, DR) voor knokken. Toch zullen we in de komende wedstrijden alerter moeten zijn', aldus Rooy Vermaat. Bij ZKV ontbrak Stefan Knoester. 'Met zijn treffers toch een belangrijke speler', baalde Joop Edixhoven verder. ZKV speelt aanstaande zaterdag in Kruiningen tegen het nog puntloze Volharding/Emergo en 't Capproen neemt het in De Morgenstont op tegen het nog ongeslagen Luctor.

ZKV: Romy Pruijsen (1 keer), Ramona Nieuwenhuizen (2 keer), Daan van der Pols (1 keer), Rick Vermeer; Debby van Buren, Marieke de Reus (3 keer), Arjan de Bakker (2 keer, 40. Joost Sprong), Jan van der Pols (57. Arjan de Bakker).

't Capproen: Tessa van der Kelle (40. Sanne Hoogendoorn 1 keer), Dianne Kuiper (2 keer), Jeroen Hoogendoorn (45. Glenn Nieuwpoort), Nick Stolk (1 keer, 55. Kevin Kremer); Dafne Poldervaart (40. Brittany de Kruif 2 keer), Color van der Perk (1 keer), Mark Kuiper (2 keer), Freek Sjouw.