Afbeelding
Foto: stock

Veel belangstelling voor bijeenkomst over Tiny Houses

Actueel 785 keer gelezen

De gemeente Nissewaard gaat dinsdag 28 november, tussen 19.00 uur en 21.00 uur op het Stadhuis in Spijkenisse met bewoners in gesprek over Tiny Houses. De gemeente wil van bewoners weten waarom zij in een Tiny House willen wonen en vooral hoe groot deze zou moeten zijn. De gemeente is ook nieuwsgierig  naar de voorkeur voor de omgeving van een Tiny House. Is dat een opzet in een groep, individueel, in een stedelijke omgeving of juist in een groene omgeving?

Bijna 70 mensen hebben zich aangemeld na een oproep op facebook, een digitale nieuwsbrief en de woonmarkt Nissewaard.

Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Mijnans: "Ik ben overweldigd door het aantal belangstellenden die hierover mee willen denken en uiteraard erg blij met de belangstelling voor deze nieuwe vorm van wonen."

Tiny Houses zijn goedkoop, nemen weinig ruimte in en kunnen een groot gevoel van vrijheid geven, omdat deze slechts een kleine of helemaal geen hypotheek hebben. Vaak zijn Tiny Houses duurzaam en kan het een way of life voor mensen zijn.

Naar aanleiding van deze avond wordt een focusgroep gevormd die met de gemeente mee denkt over de eventuele ontwikkeling van de huisjes.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant