Afbeelding

Zomaar een Nissewaarder: Annelies Vrinten

Actueel 786 keer gelezen

Spijkenisse - Ze wordt door de SWO omschreven als een digitaal wonderkind, maar Annelies Vrinten houdt zich met meer zaken bezig dan ouderen en internet.

De in Rotterdam geboren Annelies houdt niet van stilzitten, ondanks haar handicap:'Ik kan veel maar helaas niet op tijdstippen dat een werkgever wil dat je werkt.' Ze heeft een zicht van ongeveer 15% en een spasme waardoor haar linkerhand en been minder goed functioneren, maar daardoor laat ze zich niet weerhouden om datgene te doen wat ze zelf wil.

Tekenen
Een van haar passies is tekenen en dan vooral portretten. 'Het tekenen begon al op jonge leeftijd. Ik teken vrije onderwerpen, maar ook portretten in opdracht, waarbij ik gebruik maak van pastel, potlood en houtskool.'

Nicky Stichting
Daarnaast is Annelies secretaris van de Nicky Stichting, die zich inzet voor slachtoffers van seksueel misbruik. 'Mensen die misbruikt zijn, moeten gehoord worden, zegt ze. Samen met een vriendin besloot ze een luisterend oor te bieden aan degenen die hun verhaal kwijt wilden. Het doel was het opvangen van de slachtoffers tussen de sessies bij de therapeut door. 'De slachtoffers zijn flink beschadigd en kunnen daar de rest van hun leven last van hebben. Kunnen, want als ze een goede begeleiding krijgen, steun en tijd om alles te verwerken, kunnen ze een heel eind komen. Dat is er geen sprake meer van overleven maar van leven.' Om de slachtoffers goed te kunnen begeleiden heeft Annelies bij Sensoor, de telefonische hulpdienst die ook in onze regio actief is, een coach opleiding gevolgd. Ook heeft ze trainingen gevolgd bij Commitments.

SWO
Het buddywerk is afgenomen, zodat er tijd is voor andere zaken. De laatste jaren kreeg Annelies regelmatig de vraag of ze haar ouders of kennissen kon helpen bij problemen met Facebook, internet bankieren etc. 'Leg jij dat eens uit.' Die vraag had als resultaat dat Annelies contact zocht met Toos Snoeij van de SWO. Dit soort vrijwilligers hadden ze voldoende, maar ze zochten wel iemand voor een nieuw project: Like My Day, de netwerk website voor senioren en hun familie en vrienden. En zo rolde Annelies de SWO binnen. Regelmatig geeft ze senioren uitleg over het project en installeert ze voor hen het programma op de pc of I-pad. Zij voegt ook de personen toe die foto's etc. kunnen plaatsen. Binnen de stichting kreeg ze al snel de vraag of ze iets wist van WordPress en voor ze het wist was ze ook met de website bezig.

Tijdlijn
Vanwege het 40-jarig bestaan van de SWO heeft ze een tijdlijn gemaakt en inmiddels wordt er hard gewerkt aan het maken van een boekje waarin de gegevens zijn opgenomen. Samen met Dick Bierman werkt ze daarnaast ook aan een krant waarin niet alleen nieuwsfeiten moeten komen te staan, maar ook de uitstapjes.

'Ik heb het er enorm naar mijn zin. Het is een leuke club mensen', zegt Annelies tot besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant