Arina's sprookjesfiguur won de eervolle award.
Arina's sprookjesfiguur won de eervolle award. Foto: Foto-OK.nl

Arina van Driel wint goud op Cake International

Actueel 728 keer gelezen

Hekelingen – Begin november nam Arina van Driel voor de achtste keer deel aan Cake International in Birmingham (GB). In de Masterclass sleepte ze de eerste prijs in de wacht.

Deze grootste beurs en wedstrijd ter wereld op het gebied van taartdecoratie vindt jaarlijks plaats. 'Deze award is een ongelofelijke grote eer en waardering, als je bedenkt dat er zo'n 1500 deelnemers vanuit de hele wereld meedoen', vertelt de 49-jarige kunstenares. Al zo'n 20 jaar maakt ze de prachtigste bloemen en boetseerwerken van zogenaamd koud porselein, een kleisoort die niet giftig is en droogt aan de lucht.

Arina geeft cursussen en workshops aan huis en in het land en jureert regelmatig bij wedstrijden in Nederland. Het maken van taartdecoraties is als hobby maar ook beroepsmatig enorm in opkomst. Taartdecorateurs leren bij Arina de fijne kneepjes van het vak. Al bijna 15 jaar doet ze mee aan internationale wedstrijden waarbij ze regelmatig in de prijzen valt. In Birmingham behaalde ze dit keer brons in de categorie Fantasiebloemen en goud met haar sprookjesfiguur, bedoeld als 'taarttopper', in de Masterclass. Aan dit onderdeel mag alleen door eerdere goudwinnaars uit alle categorieën worden deelgenomen. Arina's werk werd als beste van 30 inschrijvingen bekroond. Meer info op www.atelierarina.nl of Facebook.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant