Afbeelding
Foto: logo

Dichten op locatie met Joop

Column 270 keer gelezen

Na het lezen van de column van mijn collega Joop van der Hor met de titel 'Bange bange Cees', heb ik de handschoen opgepakt door Joop uit te nodigen voor een lunch en een goed gesprek. Afgelopen vrijdag hadden we dat gesprek in De Hoecksack, compleet met overheerlijke mosterdsoep.

Joop en ik zijn in veel elkaars tegenpolen. Hij ex politie ik ex bank, hij officieel ambtenaar ik zelfstandige zonder personeel, hij wat meer socialistisch en ik iets meer liberaal. Dat verschil kwam natuurlijk weer eens mooi naar voren bij een onderwerp als het immigratievraagstuk. Joop wilde erover praten en bood zijn hulp aan om iets te organiseren op locatie.

Vastbesloten om ons wederzijds respect verder uit te bouwen en Joop nog beter te leren kennen verwelkomde ik hem. Kleine geschenken onderhouden de vriendschap, zal hij gedacht hebben en bood mij zijn alweer achtste boek aan met de titel "Dichter onder water". Joop is een journalistiek vakman, wat hij bewees met het meesterwerk "Heijplaat in verzet". Ook schuwt hij het ludieke niet, zoals in "Dwarsliggers". Twee maanden geleden kwam er onder zijn redactie een schitterend boekje uit met gedichten over de Maastunnel, waarvan menig dichtregel je hart opent. Ook de Burgemeesters Aboutaleb en Salet werkten hieraan mee en verbonden ook op deze wijze de twee grootste steden van de regio met elkaar. Dit is Joop ten voeten uit: een gedicht over een nachtzuster die, bang voor een donkere man, sneller door de Maastunnel liep op die late avond diep onder Rotterdam. Maar wat zei 'ie nou? "Een hele fijne avond, mevrouw".
Van inspiratie op locatie naar dichten op locatie. We gaan het doen. Misschien tijdens de Beeldentuin Ravesteijn in combinatie met TOP Voorne-Putten, om al het mooie van ons eiland ook in gedichtenvorm over de bühne te brengen. Maar eerst verzinnen we een opmaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wij gaan onze politieke tegenstelling positief inzetten voor Nissewaard. Duo Joop en Cees. Nog niet helemaal vloeiend sloten we af met een voorzichtige hug, maar dat gaat de volgende keer vast beter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant