Foto: ONS

Centrale plek voor bewoners Waterland

Politiek 205 keer gelezen

Spijkenisse - De fractie van ONS heeft bij gesprekken met inwoners van de wijk Waterland en de wijk- en bewonersverenigingen vooral gehoord dat er behoefte is aan een centrale plek in de wijk om samen te komen en activiteiten te organiseren. Momenteel zijn er wel diverse plekken als het Poorthuis en bij de vogelvereniging, maar die liggen niet centraal of buiten de wijk.

ONS begrijpt de vraag vanuit de bewoners goed en ziet ook kansen. Waterland heeft al jaren actieve groepen bewoners die veel activiteiten voor de wijk organiseren. Een goede centrale plek, waar meer organisaties gebruik van kunnen maken, zou een nieuwe stimulans kunnen geven aan de verbinding in de wijk.

Met de transformatie van het sociaal domein, in het bijzonder het project 'Thuis in de wijk', liggen er kansen om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de wensen van de gemeente en de diverse wijk- en bewonersverenigingen te combineren. Dat nu en wellicht in de toekomst diverse panden op en rond het winkelcentrum Waterland leeg staan, biedt mogelijkheden om aan de vraag van alle betrokken partijen te voldoen.

ONS heeft als eerste actie gevraagd of het college ook de mogelijkheden ziet om op deze manier de wijk Waterland een nieuwe impuls te geven. De partij vraagt het college of zij op de hoogte is van de wensen van de diverse wijk- en bewonersverenigingen, of zij net als ONS vindt dat Waterland gebaat is bij een ontmoetingsplek centraal in de wijk en dat er kansen liggen om door middel van het project 'Thuis in de wijk' partijen aan elkaar te koppelen, zodat er synergie kan ontstaan door gedeelde huisvesting. Ook wordt gevraagd om op korte termijn met de diverse betrokkenen in overleg te treden om te kijken welke locaties hiervoor in aanmerking komen. Vervolgens vraagt ONS de uitkomst van dit overleg met de diverse partijen uiterlijk in de commissie van januari 2018 te delen met de raad.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant