Samen 'proeven' van elkaars cultuur.
Samen 'proeven' van elkaars cultuur. Foto: Anita Tempelman

Nationaal Integratiediner in De Akkers

Actueel 337 keer gelezen

Spijkenisse - In samenwerking met de gemeente Nissewaard organiseerden de stichting BIK (Behoud Indische Cultuur) en FSS (Federatie Spijkenisse Samen) vanmiddag voor het derde achtereenvolgende jaar het Nationale Integratiediner in wijkcentrum De Akkers. 'Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen' is daarbij het motto.

Het Nationale Integratiediner laat mensen met verschillende achtergronden en culturen met elkaar kennismaken. Wie is het, wat beweegt die persoon, hoe zit haar/zijn cultuur in elkaar, zijn daarbij gespreksstof. De aanleiding om samen een gesprek aan te gaan is het eten dat iedereen voor het diner meebrengt. Vanuit het verhaal achter het gerecht komen mensen met elkaar in contact en leren ze de verschillen tussen mensen waarderen.

Het idee ontstond in 2011 bij schoonmaakorganisatie Asito dat medewerkers van meer dan 100 nationaliteiten in dienst heeft. Sinds de uitnodiging aan allerlei organisaties om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren groeit het feest ieder jaar aanzienlijk. In het eerste jaar deden er nog maar 650 mensen mee, maar inmiddels zijn bij deze zevende editie naar schatting 75.000 mensen aangeschoven en kookten zij met elkaar op honderden locaties gerechten met en voor elkaar.

In wijkcentrum De Akkers was ook dit keer weer Mitzi Venus de initiator van de feestelijke middag. De ongeveer 70 deelnemers genoten van elkaars meegebrachte gerechten zoals Indonesische Sayur Lodeh en Surinaamse Bara; ook waren er Koreaanse, Phillipijnse, Afrikaanse en Jamaicaanse hapjes. Verder was er live muziek, kon er worden gedanst en was er een goochelaar die de aanwezigen vermaakte met leuke kaartentrucs. Ook na het eten bleef het nog lang gezellig.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant