In de houdgreep op de judomat.
In de houdgreep op de judomat. Foto-OK.nl
video

Wethouder in de houdgreep op judomat

Actueel 1.041 keer gelezen

Spijkenisse – Tijdens judo-les op Sportschool Richard de Bijl, werd wethouder Martijn Hamerslag vanmiddag in de houdgreep gehouden door diverse leerlingen van RKBS Paus Johannes. Tijdens deze vierde en tevens afsluitende les school-judo, kregen alle leerlingen van de twee deelnemende groepen een diploma uitgereikt.

De tienjarige Buse uit groep 7b kreeg een prachtige beker omdat ze, ondanks dat zij de judo-lessen soms heel moeilijk vond, toch haar best deed en zich een echte doorzetter toonde. 'Maar eigenlijk zouden alle leerlingen een stukje van de beker moeten krijgen, omdat ze zich zo goed hebben ingezet', aldus de enthousiaste judo instructeur. In groep 7a ging de eveneens tienjarige Johnny met de beker aan de haal.

De judolessen maken deel uit van het project 'High Five'. Tijdens deze lessen hebben de kinderen diverse judogrepen geleerd en vooral ook goed leren vallen. Ook ontbrak een ware judo-disco niet. Op 'Tsunami' van voormalig inwoner van Spijkenisse Afrojack, die ooit ook nog judo-les kreeg van De Bijl, werd lekker gedanst. Het plezier spatte er aan alle kanten vanaf.

Het High Five programma is de 'paraplu' waar alle door de combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard georganiseerde activiteiten onder vallen. Dit met de insteek om zo een gezonde jeugd in een gezonde omgeving te bevorderen. Het programma is bedoeld voor alle basisschool leerlingen van Nissewaard. Op www.actiefinschool.nl staat meer informatie over dit programma maar ook andere activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant