Volleybalsters Spivo nestelen zich in middenmoot

Sport 264 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo hebben zich ook tegen medepromovendus, de ongenaakbare kampioen van vorig jaar HLB/Van Daal met een verdienstelijke 2-3 (13-25, 25-22, 21-25, 32-30, 10-15) nederlaag kunnen handhaven in de middenmoot.

'Van Daal heeft een complete ploeg, we komen door keihard werken op 2-2, maar de eerlijkheid gebied dat zij verdiend hebben gewonnen', erkende coach Lennart Mijnans met trots voor zijn team de nipte nederlaag. 'We zijn heel slecht aan de wedstrijd begonnen, hielden ons niet aan de afspraken zoals wij hen wilden aanpakken. Ik heb voor het begin van set twee gezegd als we zo zouden doormodderen binnen een uur in de kleedkamer zouden staan. De veerkracht was groot van het team, heeft zich met de koppies omhoog geknokt naar de setwinst van 25-22. De derde set liep heel lang gelijk op, maar door enkele foutservices verloren we met 21-25. Na een goed begin in de vierde set, dreigden we de aansluiting kwijt te raken, maar Katja (Milisav, DR) boog met een uitstekende service en goede aanvallen de 17-22 achterstand om in een 24-22 voorsprong. Na diverse set- en matchpoints verzilverden wij met een enorme wilskracht aangevuurd door de toeschouwers de set tot 32-30. In de vijfde set was het wel op bij het team. Dit was een mentale overwinning waarin we het goede gevoel hebben meegenomen.'

Spivo: Maaike Mars, Romilda Jellema (Sabine van der Kuil), Lyllou de Koning, Daisy Stolk, Lisa Verbeek (Katja Milisav), Alicia Mijnans, Carmel Damen (libero).