SC Botlek was uitstekend op dreef tegen Rockanje. John Ackon scoorde een hattrick.
SC Botlek was uitstekend op dreef tegen Rockanje. John Ackon scoorde een hattrick. Foto: Peter de Jong

SC Botlek met zevenklapper langs promovendus Rockanje

Sport 401 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft na twee nederlagen zijn eerste overwinning in het seizoen te pakken door met 7-0 (5-0) de vloer aan te vegen met promovendus Rockanje.

'We hadden vooraf aan de wedstrijd met enkele zieke en geblesseerde spelers best een probleem op te lossen', wees trainer Arjan Vuik op bankzitter Jermaine van Pijkeren. 'Jermaine is een heel belangrijke speler waarmee we met zijn lies geen enkel risico wilde nemen. De gok pakte uiteindelijk goed uit. Rockanje had een rumoerige week achter de rug en wij hoefden alleen het zetje te geven.' De Botlekkers overrompelden de equipe uit de Voornse duinen door met een 5-0 voorsprong te gaan rusten. 'We zijn vanaf de basis begonnen, er stond een gretige groep, dat bereid was keihard voor elkaar te willen werken. We waren na twee nederlagen tegen FC Binnenmaas en NBSVV hongerig, wonnen negentig procent van de duels. Dan zie je ook dat er kansen worden gecreëerd. De verwachtingen waren vooraf aan het seizoen hoog gespannen en dan valt het na twee nederlagen toch tegen. We hebben er op gehamerd deze wedstrijd te winnen en achterin de nul te houden.' John Ackon (3 keer), Michiel van Mourik (2 keer) en Stef Oppong (2 keer).

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Mike Hoendersloot, Danny Copperath, Patrick Klaris; Jordy de Winter, Jorn Berkelaar (60. Justin); Quincy de Lobel; Ackon, Michiel van Mourik, Charlo Hassell (80. Oppong).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant