Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Nissewaard start Werk aan de Woning campagne voor huiseigenaren

Gemeente 320 keer gelezen

Spijkenisse – In het kader van de start van de campagne Werk aan de Woning reikte wethouder Jan Willem Mijnans vanmiddag in Waterland aan de familie Meijer een adviesrapport uit, met daarin verbeterpunten om hun in 1978 gebouwde koopwoning te verduurzamen.

De woningvoorraad in een groot deel van Nissewaard is aan het verouderen. Corporaties maken grote slagen als het gaat om het verbeteren van huurwoningen, maar ook particuliere eigenaren kunnen hierin grote stappen maken. Alle woningbezitters in Nissewaard ontvingen daarom in de afgelopen week een brief met folder waarin de mogelijkheden staan voor het verduurzamen van de woning. Ook de verschillende mogelijkheden voor financiering staan hierin beschreven.

Nissewaard is net als 24 andere gemeenten aangesloten bij het energieloket van de regio Rijnmond en Haaglanden. In de WoonWijzerWinkel in Rotterdam Heijplaat kunnen inwoners van deze gemeenten onafhankelijk advies krijgen over het verbeteren van de woning op allerlei gebied zoals bijvoorbeeld verlichting, isolatie, verwarming en zonnepanelen. De duurzaamheidswinkel heeft ook een mobiele versie, de WoonWijzerWagen, die de komende maanden op diverse plekken in Spijkenisse en andere kernen van Nissewaard te vinden zal zijn.

Familie Meijer bracht de afgelopen jaren al heel wat duurzame verbeteringen zoals dubbelglas, nieuwe kozijnen en een zuinige HR ketel in hun woning aan. Na een inspectieronde door het huis bleek dat door bijvoorbeeld isolatie van vloer- en kruipruimte, zonnepanelen en dakisolatie nog veel bespaard zou kunnen worden. 'Gemiddeld zo'n 20 á 40% van de energiekosten, zeker een paar honderd euro per jaar', rekende de adviseur van de WoonWijzerWinkel hen voor. Geïnteresseerden kunnen gratis advies inwinnen; voor een adviesrapport  worden wel kosten in rekening gebracht.

Vanmiddag stond de WoonWijzerWagen in winkelcentrum Waterland, waar het gelijk al flink druk was. Aan de eerste 50 bezoekers werd een gratis LED-lamp uitgedeeld. Aanstaande dinsdag (13.00-16.00 uur) kunt u de duurzaamheidswinkel vinden vóór basisschool De Veenvlinder, woensdag 4 oktober in winkelcentrum Waterland (13.00-17.00 uur) en op vrijdag 13 oktober ( 13.00-17.00 uur) staat deze aan het Karperveen naast bushalte Vlinderveen. Meer informatie over het verbeteren of verduurzamen van uw woning vindt u op www.nissewaardwoont.nl/verduurzaming.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant