Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
video

Leren en werken bij Klus & Werk Nissewaard

Actueel 945 keer gelezen

Hekelingen – Wethouder Dijkman was vanmiddag aanwezig bij de aftrap van het project Klus & Werk Nissewaard aan de Groede in Hekelingen. Op het terrein rondom woonboerderij de Groede Hoeve van Pameijer, worden mensen met een beperking of afstand tot de arbeidswerk in persoonlijke leerdoelen begeleid met de insteek om zo wellicht door te kunnen groeien naar vrijwilligers- of betaald werk.

Niet alleen in de werkplaats bij de Groede Hoeve of in en op het achterliggende terrein zullen allerlei vaardigheden worden getraind en klussen onder begeleiding van leer-werk coaches worden uitgevoerd. Ook gaan de deelnemers daadwerkelijk klussen uitvoeren bij bedrijven en particulieren thuis.

De klussen die kunnen worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld schilderen en behangen, tuinwerk, (hulp bij) verhuizingen, kleine reparaties, fietsreparatie enzovoort. 'Het Klus & Werk project biedt mensen de gelegenheid in een prettige werkomgeving met goede ondersteuning werkervaring op te doen. Dit geheel op maat en aansluitend bij de individuele vaardigheden van de deelnemers. In Nissewaard zijn tot nu toe nog niet veel van dergelijke leer-werk plekken', aldus leer-werk coach Jasper van der Wilt.

Bij het Klus & Werk project kunnen maximaal acht medewerkers per dag worden gecoacht. Deze kunnen zichzelf aanmelden, maar kunnen ook worden doorverwezen door instanties zoals bijvoorbeeld gemeente en UWV. Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen via jasper.van.der.wilt@pameijer.nl of kijken op www.facebook.com/pameijer.nl. Er wordt wekelijks gewerkt van maandag tot en met donderdag. Particulieren of bedrijven die een klus willen aanbieden kunnen eveneens op deze manier in contact komen met Klus & Werk Nissewaard. Vooraf wordt eerst een offerte gemaakt; het uitvoeren van de werkzaamheden gebeurt altijd onder begeleiding van een coach.

De wethouder feliciteerde medewerkers, begeleiders en Pameijer met de start van dit mooie project op de schitterende locatie. Samen met een van de deelnemers sloeg hij symbolisch maar ook letterlijk 'de spijker op z'n kop' ter opening. 'Ik hoop dat Klus & Werk Nissewaard de allerbeste klussendienst van onze gemeente wordt.' Onder het genot van een heerlijk hapje, drankje en gezellige muziek konden belangstellenden daarna een kijkje nemen op het terrein.

Roel van Deursen was aanwezig om e.e.a. op film vast te leggen:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant