In 2015 leidde Willem Heijdacker een protestmars tegen de sluiting van de spoedeisende hulp in de avond en nacht.
In 2015 leidde Willem Heijdacker een protestmars tegen de sluiting van de spoedeisende hulp in de avond en nacht. Archieffoto: Madeleine de Haas

Oproep Stichting Acute Zorg VPR

Actueel 308 keer gelezen

Spijkenisse - De Stichting Acute Zorg VPR roept  alle inwoners van de gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg en Hoogvliet op om op woensdag 4 oktober te komen luisteren naar Willem Heijdacker, de voorzitter van de stichting , die om 19.30 uur in zal spreken bij de raadsvergadering van de gemeente Nissewaard. 

Ook de heer Arno van der Zalm, mede-strijder van het eerste uur uit Hellevoetsluis, zal die avond inspreken.

De stichting vraagt de inwoners hun initiatief te steunen door er met zoveel mogelijk burgers aanwezig te zijn. Verzamelen om 19.00 uur voor het stadhuis te Spijkenisse aan de Raadhuislaan.  'Laat ons niet in de steek.'

De insprekers gaan in op de brief die burgemeester Salet van Nissewaard namens de gemeenteraad Nissewaard gaat sturen aan de 15 burgemeesters (inclusief zij zelf) van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Het onderwerp van de brief is de aanrijtijden norm van de ambulances bij acute spoedeisende noodsituaties (A1) op Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet. Die voldoen al vele jaren niet aan de norm om binnen 15 minuten na de eerste melding te arriveren. 5% is een gedoog waarde, op VPR en Hoogvliet is dit al vele jaren hoger dan 10%, met andere woorden 1 op de 10 ambulances arriveert later dan 15 minuten bij een slachtoffer in acute nood.

De insteek van het inspreken is een protest aan het adres van het gemeentebestuur, de overheid en het acute zorgkartel gevormd door zorgketenpartners zoals het ROAZ, de huisartsenpost organisatie CHPR, de zorgverzekeraars, de ambulancediensten en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook de ziekenhuisdirecties, de minister en staatssecretaris, het NZa, de ACM, het Medisch Tuchtcollege en de Inspectie voor de Volksgezondheid vinden het volgens Heijdacker wel best zo als het nu gaat, maar hij stelt namens de stichting dat het nodig is dat de bewoners van de regio na twee jaar en tien maanden hun gebalde vuisten laten zien en eisen dat er ingegrepen wordt. 

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant