Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Buurtlunch verbindt buren

Actueel 539 keer gelezen

Spijkenisse - Het AH hoofdkantoor attendeerde de filialen op de week van de eenzaamheid en vroeg hen erover na te denken om in die week iets te organiseren.

Angela Lodder van de Albert Heijn in Sterrenkwartier pakte deze vraag direct op en gaf aan een buurtlunch te willen organiseren. 'Onze winkel is voor veel buurtbewoners een plek om elkaar te ontmoeten en een lunch is dan een kleine moeite.' Vervolgens werd er contact opgenomen door Sensoor. Deze organisatie verbindt al bijna 60 jaar mensen met elkaar. De anonieme hulplijn is dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor per telefoon, chat en mail.

De deelnemers aan de lunch bestonden voor een groot deel uit vaste klanten. 'Ik heb onze caissières gevraagd of zij mensen wisten die hier behoefte aan hadden. Zij zien immers iedere dag de klanten en maken als de tijd het toelaat ook een praatje met hen'. legt Angela uit. De lunch is wel bewust klein gehouden om zo de mensen ook aan te moedigen om met elkaar in gesprek te gaan.

Op de tafel lagen placemats met prikkelende vragen die de deelnemers moesten uitdagen om het gesprek te starten, maar dat was niet echt nodig. De gesprekken kwamen vanzelf en als het nodig was, werd er een zetje gegeven door één van de vrijwilligers van Sensoor. 'Je merkt dat mensen eenzaam zijn, al willen ze dat niet altijd toegeven. Wel zeggen ze dat ze een klankbord missen', aldus één van de vrijwilligers.

De lunch werd bijzonder op prijs gesteld; het zal ook niet de enige activiteit zijn die door de supermarkt wordt georganiseerd voor de buurt. Angela en haar medewerkers hebben nog meer ideeën om wat extra's te doen voor mensen die al wat ouder zijn en niet zo veel aanloop hebben.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant