Afbeelding
Foto: stock

Mantelzorgcursus De Zorg de Baas

Actueel 238 keer gelezen

Spijkenisse - Op maandagochtend 9 oktober start de cursus 'De Zorg de Baas', exclusief voor mantelzorgers uit gemeente Nissewaard. De cursus leert u om het evenwicht te bewaren tussen zorgen voor een ander en voor uzelf. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur.

Tijdens deze cursus leert de mantelzorger hoe hij/zij beter het hoofd kan bieden aan de moeilijkheden die het zorgen voor een ander met zich meebrengt. Het stellen van grenzen, het vragen van steun, het herkennen van stress en het zorgen voor ontspanning zijn belangrijke onderwerpen tijdens de cursus. Voor mantelzorgers is de cursus een steuntje in de rug, zodat het zorgen voor een ander en het behouden van een eigen privéleven in balans blijven. Ook wordt er gewerkt om de draaglast en de draagkracht met elkaar in evenwicht te brengen en te houden. Bij veel mantelzorgers is dit evenwicht weg, doordat zij ongemerkt hun grenzen hebben verlegd en niet of veel te weinig aan zichzelf toekomen. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mantelzorgers ook hun ervaringen delen. Zorgen voor een ander begint met een goede zorg voor jezelf!

Informatie en aanmelding
Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Neem contact op met Ellen van Vliet, consulent mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE, door te mailen naar servicebureau@meezhe.nl of via telefoonnummer 0181 33 35 07. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant