Afbeelding
Foto: stock

Ieder kind kan een zwemdiploma halen

Politiek 1.103 keer gelezen

Forza! Nissewaard wilde gisteravond een motie indienen om het college te verzoeken een lobby te starten bij de rijksoverheid om het schoolzwemmen weer in te voeren. 'Het aantal verdrinkingsdoden neemt toe', gaf Mia Sliwinski aan. Een van de redenen is volgens haar dat er geen schoolzwemmen meer wordt gegeven.

Hoewel de meeste raadspartijen van mening zijn dat het leren zwemmen een primaire verantwoordelijkheid is van de ouders, vinden ze het wel belangrijk om aandacht aan het onderwerp te besteden. In een van de volgende commissies zal er over het onderwerp gesproken worden. De motie is dan ook niet ingediend.

Binnen Nissewaard hebben kinderen altijd een mogelijkheid om een zwemdiploma te halen. Wethouder Hamerslag gaf aan dat er een vangnetconstructie bestaat, die het mogelijk maakt om kinderen vanaf groep 5 die om wat voor reden dan ook geen zwemdiploma hebben, dat diploma op kosten van de gemeente te laten halen. Scholen spelen hierbij een belangrijke rol; zij hebben een signaleringsfunctie.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant