De atleten van Team TVS '90 met Hidde Weersma, Ruben van Dijk, Martin Nieuwstraten en Hielke Schurer op weg naar het fietsonderdeel.
De atleten van Team TVS '90 met Hidde Weersma, Ruben van Dijk, Martin Nieuwstraten en Hielke Schurer op weg naar het fietsonderdeel. Foto: Peter de Jong

Triathlon Spijkenisse door bliksem afgeblazen

Sport 728 keer gelezen

Spijkenisse- De 32-ste editie van de Politie Triathlon Spijkenisse is afgelopen zaterdag vanwege het onweer gestaakt. De zwemmers werden bij de eerste donderklap door Alex Stroo gesommeerd om als de "bliksem" uit het water te komen. De Team Time Trial uit de nationale tweede divisie werd bij de mannen een prooi voor Metaglas/TZC Vahalis uit Tiel en bij de vrouwen zegevierde het team van FusionTeam 2 uit Den Haag.

Dan Rolandus

'De berichten leken gunstig, er was geen onweer voorspeld, maar toen wij die donkere lucht zagen en boven de Hartelbrug de eerste onweersflitsen uit de wolken opdoken, besloten we de deelnemers uit het water te halen', verklaarde Alex Stroo het beëindigen van het grootste sportevenement in Spijkenisse. 'Natuurlijk was het een domper, zeker als je bedenkt dat wij met al onze vrijwilligers en sponsoren klaar waren voor de grote strijd met ruim 800 deelnemers. We wilden als politieorganisatie geen risico nemen. Het is de eerste keer in 32 jaar dat de triatlon vanwege de weersomstandigheden op deze manier werd afgeblazen. Enkele dagen eerder was het zwemonderdeel op losse schroeven komen te staan vanwege de problemen met de alg in het kanaal, maar de regen, die vrijdag- en vrijdagnacht met bakken uit de hemel kwam, bracht uitkomst. We hadden in eerste instantie profijt van de regen, maar tijdens het evenement de narigheid van het onweer', aldus de voorzitter van de Stichting Triathlon Spijkenisse.

Verkeersregelaar
De Team Time Trial tussen de teams uit de tweede divisie ging wel door. Het team van Metaglas/TZC Vahalis uit Tiel met Tom de Visser, Bram van der Wal, Tijmen Kooij en Jeroen Velders legde het traject van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5, 2 kilometer hardlopen af in een tijd van 1.03.26 uur. Het team van Hoekse Waard had slechts 21 seconden langer nodig op het fraaie parcours door de Bernisse. Team Weert, dat tevens eindwinnaar werd, nam de derde plaats voor haar rekening in een tijd van 1.04.21. Thuisclub TVS '90 legde met de Spijkenissers Hidde Weersma, Ruben van Dijk en Martin Nieuwstraten en Rotterdammer Hielke Schurer beslag op de zevende plaats. 'De eerste twaalf teams zijn op het loopparcours de verkeerde kant op gestuurd, hebben 1300 meter teveel gelopen', baalde aanvoerder Arjen Teijn van TVS '90. 'Als wij de 1300 meter ook hadden gelopen, dan hadden we de wedstrijd gewonnen. Dus was dit best zuur voor de mannen. Desondanks hebben de jongens het fantastisch gedaan, zijn altijd bij elkaar gebleven. Zij kwamen na een goede zwempartij tussen de 7.15 en 7.20 minuten uit het water, bleven tijdens het fietsonderdeel goed bij elkaar in het wiel doormalen en ook op het looponderdeel kwamen zij al coachend gezamenlijk over de finish.' De 52-jarige Spijkenisser, die zelf niet in actie kwam, bereid zich intussen wel voor op het WK Triathlon dat aanstaande zondag in Rotterdam wordt gehouden. 'Ik ben herstellende van een handblessure, waardoor ik een stukje voorbereiding op het WK heb moeten missen. Ik heb in een tijdsbestek van tweeëneenhalve maand twee keer per week vrij genomen om in topvorm aan de start te verschijnen. Ik kan nu ook gelukkig weer zwemmen. De handblessure kostte me in Veenendaal de nationale triatlontitel (50-55 jaar, DR). Nu werd ik zevende. Ik had me vorig jaar op het NK triathlon in Rotterdam op het WK-parcours al gekwalificeerd voor het WK. Nee, ik weet niet waar ik internationaal sta, ben benieuwd.' FusionTeam 2 uit Den Haag zegevierde met onder andere veldrijdster Sanne van Paassen in de gelederen bij de vrouwen. De vrouwen van TVS '90 2 met Marjolein en Rianka Pronk, Melissa Post (allen uit Spijkenisse) en Angela Krijgsman (Hellevoetsluis) eindigden op plaats achttien.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant