Afbeelding
Foto: logo

Islamitische groei bedreiging voor Europa

Column 1.154 keer gelezen

Geel, blank, bruin en zwart. Ik hou van mensen. In de praktijk werk ik met plezier met een aantal moslims. Ik ben vóór hen, maar zie wel risico's als er in de toekomst een moslim meerderheid in ons democratisch systeem de dienst kan uitmaken. Kijk naar Turkije. De Islamitische AK partij brengt een strak regiem over dat land. Een goede kennis van me is net terug uit Teheran en daar hebben vrouwen en andersdenkenden niet veel in te brengen. Vorig jaar leende de Islamitische Ontwikkelingsbank aan een bijna failliet Suriname 1,8 miljard dollar onder voorwaarde dat Suriname er alles aan doet om de Islam in dat land uit te breiden. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. In plaats van dat de EU nu even pas op de plaats maakt, hebben ze vorige week opnieuw benadrukt veel meer 'vluchtelingen' te willen opnemen. Is de terughoudendheid van Oost Europa nou echt zo vreemd?

Wat voor Europa laten wij onze kinderen en kleinkinderen na? Een continent waarop in de toekomst in bepaalde gebieden de sharia wordt ingevoerd? De laatste vier jaar tijd is het aantal moslims in Duitsland gestegen van ruim 1 naar 5 miljoen. Veel plaatsen in Europa worden in rap tempo Islamitisch. In Stockholm is ruim 50% van de tieners moslim. In Noordoost Italië – het rijkste deel van het land –zijn er terrassen gesloten, die vroeger gezellig vol zaten. De mensen mijden 's avonds het centrum, vanwege de Islamitische Bengalen. Kernprobleem: grote groepen moslims integreren niet en passen zich niet aan.

Volk en politiek hebben nog nooit zover uit elkaar gestaan, want wat nu gebeurt is niet de wil van het volk. Wij hebben recht op onze eigen westerse cultuur. Iedereen is welkom, maar niet om onze cultuur stap voor stap in te perken. Europa is in origine geen islamitisch continent. En Nederland al helemaal niet. Hadden wij iets met de Islam? Er zijn zeer rijke moslimlanden. Waarom worden daar de Islamitische 'vluchtelingen' niet opgevangen? Waarom leggen wij hier in Europa de focus niet op vooral niet-islamitische immigranten?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant