Zuidland na rust de betere tegen Excelsior'20

Sport 183 keer gelezen

Schiedam – Zuidland heeft in de eerste ronde van de districtsbeker de eerste overwinning te pakken. Zaterdagavond won de ploeg van Aad Andriessen met 1-2 (1-0) bij het Schiedamse Excelsior '20, dat in de derdeklasse op zondag actief is.

Voor rust was het de ploeg uit Nissewaard die het spel dicteerde, maar het nog niet kon uitdrukken in treffers. Een foutje werd vervolgens afgestraft. Echter na de thee was het Romeo Rommy die twee keer trefzeker was voor Zuidland en zo de eerste winst wist neer te zetten.

Kansen genoeg
'Er waren voor rust ook genoeg kansen en we speelden op hun helft. Echter doelpunten maakten we niet. Na rust zijn we alleen op hun helft actief geweest. We moeten nog wat dingen beter maken. Ze begrijpen mijn bedoelingen prima, maar de uitvoering is niet altijd even gelukkig. Dan geef je soms de bal wat ongelukkig weg, maar we zijn pas vijf weken bezig en hebben nog een aantal bekerduels', meende Aad Andriessen na de zege. Zaterdag is Brielle, uit de eerste klasse, de volgende tegenstander van de Slandenaren.