Afbeelding
Foto: stock

Over en uit voor softballers

Sport 208 keer gelezen

Amersfoort – Het is over en uit voor de softballers van HSV Spikes op de ESF Cup. Nadat men eerder niet tot een zege kwam in de Europese supercup, werd vanmorgen ook het tweede duel om de ESF Cup tegen Duitsland verloren. Het werd 5-7 voor onze Oosterburen en daarmee is het Europese avontuur over voor de ploeg uit Spijkenisse.

Doel was om op de ESF Cup een medaille te halen, maar het is niet zover gekomen. De ploeg uit Nissewaard stonden na drie innings met 4-1 voor tegen de Duitsers. Vervolgens kwam men terug tot een punt en in de zesde inning sloeg Duitsland toe door vier man binnen te laten lopen. In de slotinning kon men bij Spikes ondanks diverse pogingen niet meer goed maken en kwam men tot 5-7.

Teleurgesteld
Playing Coach Arjan Baanen is teleurgesteld over het verloop van het toernooi. 'De wereld is niet vergaan, maar ik denk dat wij van tevoren ons niet als doel hadden moeten stellen om die medaille te willen pakken. Daarnaast was het ook een gebrek aan ervaring. We hadden jongens die nog nooit op zo'n groot toernooi hebben gespeeld. Het was een teamdoelstelling en neem niemand iets kwalijk', laat Arjan Baanen weten. Een uitgebreide terugblik op het toernooi leest u komende week in de papieren versie van Groot Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant