Afbeelding
Foto: stock

Softballers richten zich op ESF cup

Sport 220 keer gelezen

Amersfoort – De softballers van HSV Spikes kunnen de titel om de Europese Supercup na de tweede dag op hun buik schrijven. Dinsdag werden net als maandag de duels verloren door de eersteklasser uit Spijkenisse.

In de ochtend werd verloren van het Belgische Bears met 8-6 en in de middag was het sterke Deense Stenløse Bulls te sterk met 16-6. Toch leek HSV Spikes nog in de wedstrijd met de Denen voor een stunt te gaan zorgen. Na twee innings stond het 4-2 voor de ploeg van Arjan Baanen. Echter in de zesde inning sloeg men toe en scoorden de Bulls tien keer.

Prima dag
'We hadden gehoopt op een overwinning, maar we speelden prima in het duel met zowel de Belgen als de Denen. De eerste verlies je nipt en tegen Stenløse gaan we tot de vijfde inning gelijk op. Dan gaat het mis en pakken ze de winst. Dat gebeurde pas toen de werper van het Nationale team, die eigenlijk niet zou spelen, de boel op slot gooide', verklaart Arjan Baanen die tevreden was over het getoonde spel.

ESF Cup
De Europese Supercup kunnen de Spikes vergeten, maar met zeven ploegen wordt vanaf donderdag gespeeld om de kleinere ESF cup. 'We groeien in ons spel en ik denk nog steeds dat we nog voor een medaille kunnen gaan op het kleinere toernooi', besluit Baanen zijn visie over dag twee van de Supercup in Amersfoort. Woensdag is de slotwedstrijd in de poule tegen het Tjechse  Zraloci Ledenice. Daarna wordt bekend wie de tegenstanders gaan worden in de ESF cup. Mogelijk gooit echter de voorspelde regen roet in het eten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant