Afbeelding

Minicontainers beschikbaar voor hoogbouw met tuin

Gemeente 972 keer gelezen

In de wijken waar Omgekeerd Inzamelen wordt ingevoerd, kunnen bewoners van de begane grond van de gestapelde bouw voortaan ook een nieuwe basisset minicontainers (PMD, OPK en GFT) aanvragen. Aanvankelijk was die keuze beperkt tot een nieuwe GFT-container. Met deze aanpassing komt Reinis tegemoet aan de wens van  veel bewoners. Onlangs werd al besloten dat de afvalpas in de hele wijk kan worden gebruikt. 

Het nieuwe systeem van afval inzamelen is een grote verandering, waar iedereen mee te maken krijgt. Het uitgangspunt is dat er beter afval wordt gescheiden en daarvoor is de medewerking nodig van de inwoners. Met deze aanpassingen willen gemeente en Reinis het draagvlak voor Omgekeerd Inzamelen vergroten.

Met de wijziging van het inzamelsysteem verdwijnt de grijze restafvalcontainer en konden bewoners van de begane grond van de hoogbouw alleen nog een minicontainer voor GFT aanvragen. Voor PMD, OPK en restafval waren ze aangewezen op de ondergrondse containers in de buurt. Ze kunnen nu dus ook kiezen voor een minicontainer voor PMD en OPK. Bewoners van fase 1 en 2 die een nieuwe GFT-container hebben gekregen, kunnen bij Reinis alsnog een aanvraag doen om de basisset compleet te maken. Voor het restafval blijft de ondergrondse container de enige optie.

Bewoners van de begane grond gestapelde bouw in de wijken waar Omgekeerd Inzamelen nog moet worden ingevoerd, krijgen tijdig bericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant