Aren Buvens vindt het een hele belevenis dat Spijkenisse gaat spelen in de derde divisie. Fotografie: Peter de Jong
Aren Buvens vindt het een hele belevenis dat Spijkenisse gaat spelen in de derde divisie. Fotografie: Peter de Jong Foto: Peter de Jong

Spijkenisse gaat de uitdaging aan in derde divisie

Sport 997 keer gelezen

Spijkenisse – Het gebeurde allemaal het afgelopen seizoen op de laatste speeldag. Zelf was Spijkenisse vrij en men moest wachten wat de concurrentie deed. Vervolgens kon het feest losbarsten voor de ploeg van Peter Wubben en werd Spijkenisse gekroond tot kampioen in de hoofdklasse.

Alex Hordijk

Dit seizoen speelt de ploeg voor het eerst in de geschiedenis in de derde divisie. Voor veel mensen wellicht al een betaalde tak genoemd, voor anderen de hoogste tak van het amateurvoetbal. Spijkenisse hoopt te kunnen overleven, meent bestuurslid Voetbaltechnische zaken Aren Buvens. 'Nu al moeten we drie contractspelers hebben in het eerste team en daarnaast is er ook een verplichting voor het hebben van een gecertificeerde jeugdopleiding. Dat hebben we bijna, dus gaan we zeker aan de voorwaarden voldoen', zegt Buvens stellig.

Beleving
Dat het dit seizoen wennen zal zijn mag duidelijk zijn. 'Het is voor ons echt een hele uitdaging in de derde divisie met Spijkenisse. We zijn benieuwd hoe snel het allemaal zal gaan. Het is natuurlijk ook maar de vraag hoe snel wij ons kunnen aanpassen aan het spel op dit niveau. Als we ons snel het spel eigen maken dan kan het in het linker rijtje zijn waar je eindigt en duurt dit langer, dan kun je ook zo maar in de onderste regionen komen. We kunnen dan nu ook nog niet van verwachtingen spreken. Het is eigenlijk net als toen we van de eerste naar de hoofdklasse gingen. Toen hadden we ook even tijd nodig om ons het spel eigen te maken', meent Aren Buvens, die al een goede 55 jaar rond loopt op de velden van VV Spijkenisse.

BVO's
Nieuw dit seizoen is dat er ook een viertal tweede elftallen van betaald voetbal organisaties (BVO's) aan de competitie zijn toegevoegd. 'Het was een voorwaarde dat per competitie op zaterdag en zondag maximaal vier BVO's meedoen. Als het goed is zijn dat jonge talenten die de intentie hebben om prof te worden en soms al op zondag in de stadions te bewonderen zijn. Je hebt daar nu mee te maken, maar uiteindelijk hebben zij en ook wij zich voor dit niveau geplaatst. Ik vind wel dat de voorwaarden voor gele kaarten en schorsingen gelijk moeten zijn. Wel zal het zo zijn dat die clubs weinig aanhang meebrengen naar ons complex. Aan de andere kant geloof ik ook niet dat van onze kant twee honderd man meegaan naar Jong FC Groningen. Andersom is het voor het publiek wel interessant om die jongens bij ons te aanschouwen', gaat de 64-jarige Buvens verder.

Sterker elftal
Er zijn dit seizoen spelers vertrokken, maar ook een aantal versterkingen bijgekomen. 'Er zijn geen basisspelers van het afgelopen seizoen weggegaan. We hebben daarnaast wat versterkingen gekregen die basisspeler zouden kunnen worden. Al met al zijn we er sterker op geworden, maar dat zal moeten blijken. Een Gonsalves komt van Noordwijk en heeft bij IJsselmeervogels gespeeld, dat is dus top van het amateurvoetbal. Echter ook de jonge spelers als Daan Bourgonje zijn een jaar ouder en rijper geworden. Adams komt terug en als hij zich ontwikkeld als het laatste jaar voor hij vertrok, dan speelt hij wellicht Van Axel-Dongen uit de basis. Daarnaast hadden we te weinig alternatief voor Van Dommelen. We zijn echt wel breed genoeg met de selectie met routine en talentvolle jongens. Totaal 23 man en twee keepers. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat komen', vervolgt Aren Buvens. Voor Spijkenisse is het een voorbereiding zonder trainingskamp. 'We zijn nu twee weken bezig. We doen het met trainen, wat oefenduels. We gaan Frank en vrij de uitdaging aan in de derde divisie´, zegt Aren Buvens tot besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant