Afbeelding

KNVB vindt geen oplossing voor derde divisie

Sport 201 keer gelezen

Zeist – DE KNVB is er met de dertien voetbalclubs in de derde divisie, waaronder VV Spijkenisse, niet uitgekomen om een oplossing te vinden voor de problemen die de clubs hebben met de invoering van een vijftal tweede elftallen van Betaald Voetbal Organisaties.

Dit betekent dat de wijzigingen die de voetbalbond zich had voorgenomen om de beloftenelftallen toe te voegen aan de derde divisie doorgaan. Tevens dienen de clubs ook de uitduels gewoon bij de Beloften te spelen. Voorstel was om dit op de complexen van de amateurclubs te spelen.

Overleg
De bond benadrukt dat men nog wel met de clubs in overleg is over de invoering van een gelijkwaardig kaartsysteem. Als spelers van een betaalde club in het eerste geschorst zijn, mogen ze nu wel voor het tweede team uitkomen. De dertien zaterdagclubs krijgen vermoedelijk wel een extra vergoeding van de KNVB voor het missen van inkomsten omdat tweede elftallen geen publiek meenemen. Zolang men nog in gesprek is met de clubs doet men over de inhoud hiervan geen uitspraak hierover. Spijkenisse start de competitie op zaterdag 26 augustus met een thuis duel tegen Jong FC Groningen. Woensdag 23 augustus speelt men in de tweede voorronde van de KNVB beker tegen de winnaar van Groene Ster – Scheveningen. Bij winst van dat duel speelt men in de landelijke KNVB beker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant