Afbeelding

Clubs uit derde divisie willen alleen thuis spelen tegen Beloften

Sport 211 keer gelezen

Zeist – Op de jaarvergadering van de KNVB voor clubs uit de tweede en derde divisie is woensdagavond een opvallend voorstel gedaan. Nadat de dertien clubs hadden geprotesteerd tegen de toevoeging in de derde divisie van vijf beloften elftallen van Betaald Voetbal Organisaties (BVO), kwam men vanuit de amateurclubs tijdens de vergadering met een tegenvoorstel, zo meldt Voetbal uit de Bollenstreek.

Ook VV Spijkenisse had zich achter de brief geschaard. Het idee is nu om de wedstrijden tegen de tweede elftallen van de betaald voetbalclubs alleen bij de amateurclubs af te werken. Daarnaast moet er een voorwaarde komen voor beloftenclubs om met een vast elftal te spelen. Tevens gelden gele en rode kaarten ook voor hen. Dit seizoen was het zo dat geschorste spelers in een eerste elftal, wel bij de beloften mochten spelen.

Toestemming voor een Jaar
'Het voorstel hebben we met dertien zaterdagclubs gedaan en geldt alleen voor komend seizoen. Die beloftenteams er helemaal uitgooien is vanwege de reglementen en structuren geen optie. Dit voorstel is voor ons acceptabel', meent Cees Haasnoot van indiener Quick Boys op de voetbalsite uit de Bollenstreek. 'Wij hebben geen deadline gesteld. Uiteindelijk gaat het ons erom dat het gebeurt. Zij hebben zelf een deadline gesteld voor maandag', meent Haasnoot. Op de vergadering in Zeist werd eerder al besloten om het competitieschema dat woensdag bekend zou worden gemaakt, nog niet te publiceren. De KNVB gaat zich nogmaals buigen over het schema. Doordat ook de tweede divisie nauw met de derde divisie is verbonden, komt dat ook later. Uiterlijk maandag hoopt de voetbalbond met een oplossing te komen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant