Afbeelding
Foto: stock

Aandacht voor kinderen

Politiek 181 keer gelezen

Vanavond debatteert de gemeenteraad over de kadernota 2018. Van D66 mag het wel wat spannender. Het College richt zich vooral op behoud van het bestaande. Nissewaard is volgens het College een beheergemeente. D66 pleit vanavond voor vernieuwing, voor verbinding, voor positiviteit en voor zorg voor de kwetsbaren.

Vanavond vraagt D66 vooral aandacht voor kinderen. In Nissewaard groeit een aantal kinderen op in armoede. Er is € 163.000 beschikbaar om kinderen en jongeren een kindpakket aan te bieden met voorzieningen in natura. En wie weet beter dan die kinderen en jongeren zelf wat succesvol is. Fractievoorzitter Ellen Slachter: "Opgroeien in armoede heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling en participatie in de samenleving. Kinderen en jongeren kunnen vanuit hun eigen ervaring aangeven wat zij nodig hebben." Daarom wil D66 dat het college in gesprek gaat met de kinderen en de jongeren over het kindpakket.

De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn een grote zorg voor Dénis Wiering. Eerder vocht hij met succes voor meer preventie in het jeugdbeleid om te voorkomen dat jeugd een beroep doet op zorg. Maar als die zorg dan toch nodig is, dan is snel ingrijpen gewenst. Wiering: "Nissewaard kent een wachtlijst voor de jeugdondersteuningsteams. En als dan blijkt dat specialistische hulp nodig is, dan is er weer een wachtlijst. Het is aannemelijk dat de problemen dan toenemen." D66 vindt dat niet acceptabel en zal vanavond een voorstel doen om de wachtlijsten weg te werken.

D66 zet ook de nachtmetro weer op de agenda. D66 wil meedoen aan de proef van de gemeente Rotterdam om de metro op vrijdagnacht en op zaterdagnacht een uur extra te laten rijden.

D66 wil van beheren naar ontwikkelen. Met het huidige beleid zal Nissewaard in 2040 na Heerlen de meeste ouderen huisvesten. Die trend wil D66 ombuigen. Daarom moet Nissewaard ontwikkelen. Met aandacht voor een evenwichtig woningbeleid, bereikbaarheid en een goed economisch vestigingsklimaat. Waar het goed leven, wonen, werken, ontwikkelen en ontspannen is voor jong en oud. Nissewaard moet een bijzondere gemeente worden voor iedereen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant