Afbeelding
Foto: VVD

Wethouder Mourik kondigt vertrek aan

Actueel 1.022 keer gelezen

Wethouder Christel Mourik vertrekt per 1 september bij de gemeente Nissewaard.  Zij wordt manager Openbaar Vervoer, plaatsvervangend directeur Vervoersautoriteit  bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. "Ruim elf jaar na mijn aantreden is dit een prachtige kans die ik niet kan laten liggen. Verkeer en Vervoer  zit ook nu al in mijn portefeuille en heeft mijn grote interesse. Ik ben trots op wat het college, waarvan ik deel uitmaak, en de raad de afgelopen jaren voor de stad en de dorpen hebben bereikt. Ik heb hier met enorm veel plezier gewerkt  en neem met de nodige weemoed afscheid van deze prachtige gemeente."

Christel Mourik is verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu, Verkeer en vervoer, Economie en Werk en Inkomen en ze s tweede locoburgemeester. In 2006 is ze begonnen als wethouder van de toenmalige gemeente Spijkenisse.

'De VVD-fractie feliciteert Christel Mourik met haar overstap naar dit samenwerkingsverband en verwacht dat zij dit uitstekend zal gaan doen. Zij heeft immers bewezen een kei te zijn in haar vervoerskennis, contacten en netwerkvaardigheden. Een prachtige nieuwe rol en uitdaging voor haar!', aldus Emanuel Geurts, fractievoorzitter.

Henk de Graad, voorzitter lokaal netwerk VVD Nissewaard: 'Al jaren is Christel een drijvende en inspirerende kracht binnen de VVD Nissewaard. Mede dankzij Christel is onze koers consistent en duidelijk. Dat Christel na ruim elf jaar wethouderschap kiest voor een functie buiten de politiek is geheel in de lijn van haar persoonlijk ontwikkeling en ambitie. Wij zijn er van overtuigd dat Christel in haar nieuwe werkkring even inspirerend, enthousiasmerend en professioneel te werk zal gaan.'

Wie de opvolger wordt van Mourik is nog niet bekend. De VVD-fractie heeft aangegeven zo spoedig mogelijk met een opvolger te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant