Vanavond werd gestart in een heerlijk zonnetje.
Vanavond werd gestart in een heerlijk zonnetje.

40e Fietsvierdaagse van start

Actueel 274 keer gelezen

Spijkenisse – In het bijzijn van wethouder Martijn Hamerslag ging vanavond de 40e (avond)fietsvierdaagse van start. Tourclub Voorne-Putten organiseert jaarlijks deze leuke toertocht door en rondom Spijkenisse.

Deze eerste avond gingen zo'n 160 fietsers van start bij het clubhuis van TCVP. Iedere avond eindigt de route ergens anders en wordt de avond daarna gestart op de finish locatie van de vorige dag. De fietsers kunnen kiezen tussen afstanden van 15, 25 of 35 kilometer per avond. Nieuw is de korte 8 kilometer route, waardoor de fietsvierdaagse ook voor jonge en oudere deelnemers goed te doen is.

Het verjongde bestuur van TCVP heeft ter gelegenheid van het jubileum en om het evenement aantrekkelijker te maken, nog een aantal leuke elementen aan de fietsvierdaagse toegevoegd. Enkele van de op de routebeschrijving vermelde sponsoren zorgen voor wat extra's langs de route, zoals een ijsje, suikerspin of iets te drinken. Met hun stempelkaartnummer, loten de deelnemers bovendien mee voor mooie door de sponsors ter beschikking gestelde prijzen, waarvan de trekking bij de finish op de laatste avond plaats vindt. Ook worden dan de prijswinnaars van de fietsen versierwedstrijd voor kinderen bekend gemaakt.

Tijdens deze eerst avond werd onder andere gefietst richting Hoogvliet en geëindigd in Maaswijk. Ook wordt op een van de volgende avonden een uitstapje gemaakt naar de Hoeksche Waard, waarbij met de pont bij Hekelingen Het Spui wordt overgestoken. Op de laatste avond, wordt gestart voor het stadhuis. Dan fietsen ook de 'Fietsvrienden' van de Zuidwester met 40 deelnemers mee. De finish is op de laatste avond bij de brandweerkazerne aan de Schenkelweg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant