Afbeelding
Foto: René Bakker

Talent op Straat in roze kathedraal

Actueel 729 keer gelezen

Spijkenisse – Het centrum van Spijkenisse was vandaag de locatie voor de eerste editie van Talent op Straat. Het festival bood een dagvullend programma van muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en nog veel meer, uitgevoerd door lokaal talent.

Op het Theaterplein was een enorme roze opblaas kathedraal opgesteld met daarin een podium voor de optredens, stoelen en lekkere 'wereldse' hapjes voor het publiek. Wethouder Hamerslag gaf daar aan het einde van de ochtend het startschot voor Talent op Straat. In de kathedraal waren optredens van onder andere het Gemengd Koor Spijkenisse, popkoor In Between en zangtalent dat eerder aan The Voice (Kids) meedeed. Ook talenten van het onlangs opgerichte Puls, lokaal platform voor muzikaal talent, verzorgden er live optredens.

In bibliotheek de Boekenberg kon worden geluisterd naar woordkunstenaars van Woorden Worden Zinnen en in De Kopspijker werd getekend en geschilderd door cursisten en docenten van  't Oude Raadhuys en Regio Art Rijnmond, afgewisseld met optredens van dichters en muzikanten van LiteRAR. Daar vlakbij gaf dansgroep Capoeira enkele spetterende acrobatische dansoptredens. Voor de deur van het Centrum voor de Kunsten waren (jonge) beeldend kunstenaars aan het werk. Het  Talent op Straat festival werd afgesloten met een spetterend optreden van het Carlama Orkestar. Deze vijfkoppige sax- en slagwerkband, bracht een mix van energieke opzwepende Servische muziek met bruisende improvisaties.

Door het druilerige weer was deze eerste editie van Talent op Straat nog geen grote publiekstrekker. Doordat bijna al de presentaties en optredens binnen in de roze kathedraal of winkelpassages plaatsvonden, kon het publiek dat toch de moeite had genomen om te komen kijken en luisteren de paraplu ingeklapt houden en werd het een bruisende middag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant